כשמעורב ישראלי פוגש בפסטה איטלקית

לפני המון שנים רציתי להכין מעורב.

מעורב ירושלמי.

טיגנתי רצועות בקר, לבבות עוף, טחולים קטנים וחמודים, כבדים קצוצים, חזה עוף פרוס דק דק והמון המון בצל מטוגן.

הוספתי ראס אל חנות שהוא הבהרט הביתי שלי מלח ופלפל. נראה לי טעים.

פתאום גיליתי: ההוא לא אוהב לבבות, זו לא אוהבת כבדים, ההיא לא אוהבת טחולים.

בסופו של דבר הפך המעורב הירושלמי למעורב עוף עם הרבה בצל מטוגן.

גם טעים.

אז למי שאינו חובב את חלקי הפנים של העוף (חבל, חבל, חבל זה כל כך טעים ביחד), אפשר להכין את המעורב, רק מפרגיות קצוצות.

אני אוהבת להגיש אותו עם פסטה מבושלת, שסופגת את כל הטעמים ומשלימה מבחינתי את החלק הפחממי במנה.

עם סלט ירקות קצוץ.

אני מסודרת.

כמה קל, ככה טעים.

מה

בשרים למעורב:

200 גרם סינטה פרוסה לרצועות דקות.

200 גרם פרגיות קצוצות לביסים קטנים

100 גרם לבבות עוף טריים מנוקים וקצוצים לביסים

100 גרם טחולי עוף טריים

100 גרם כבדי עוף טריים קצוצים לביסים.

או 

1/2 ק״ג פרגיות קצוצות לביסים.

3-4 בצלים גדולים קלופים פרוסים דק

כפית גדושה של ראס אל חנות או בהראט

כפית גדושה של אבקת קארי

פלפל שחור גרוס, צ׳ילי (אופציונאלי)

כפית פפריקה מתוקה או חריפה

3-4 שיני שום קצוצות

1 כפית של ג׳ינג׳ר קצוץ או 1/2 כפית אבקת ג׳ינג׳ר

3-4 כפות סויה

שמן זית

250 גרם פסטה מבושלת מכל סוג שאוהבים

בצל ירוק קצוץ

איך

לווק, מחבת גדולה או סיר רחב יש להוסיף שמן זית ולטגן את הבצלים עד שהם שחומים ורכים, כדאי לבזוק עליהם טיפונת מלח זה עוזר לטיגון מהיר ושחום. להוציא מחצית מהבצלים לקערה ולהניח בצד.

להוסיף את חלקי הסינטה ולטגן על להבה גבוהה במשך כשתי דקות.

להוסיף את הלבבות, הטחולים והפרגיות ולטגן עוד 3 דקות על להבה גדולה.

להוסיף את הכבדים ולטגן עוד 2 דקות.

לתבל ולטעום.

אם יש צורך, לטגן עוד מעט עד שהבשרים מטוגנים ומושלמים.

להוסיף את הפסטה המבושלת, לערבב היטב ולתקן תיבול אם נדרש.

להוסיף את יתרת הבצל שהמתין לנו בצד.

לפזר בצל ירוק ולהתעלף.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מאפה תפוא ובשר נהדר

יש מאכלים, שבתהליך ההכנה שלהם הם נראים רע, באמת, ממש לא אטרקטיביים ולא מגרים כמו חמין למשל. אבל…..כשהמאכל משלים את תהליך הבישול  – המראה שלו

קרוקט איטלקי עם טונה וריקוטה

זה פשוט טעים !ֿ קרוקט, שמכינים מפירה תפו”א מצופה בפירורי לחם ומטוגן בשמן. ספלאש של לימון. וואו.  לפורטוגזים ולספרדים יש קרוקטים שהם עושים מבשמל ומוסיפים

סלסת פיסטוקים נפלאה

הבשר פה הוא רק תירוץ כי הוא חייב לשמש תפאורה לסלסת הפיסטוקים הנפלאה, נפלאה הזו. בעצם, היא מתאימה לכל דבר: לפסטה, לדגים צלויים, לסטייקים, על

אורז הודי עם קארי צהוב

זה אורז שאני אוהבת להגיש עם שיפודי פרגית בקארי. שיפודים שאני מתבלת בסגנון הודי ואז צולה על מחבת או עם תבשילי בשר הודים ארוכים. כמו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.