זאביונה

זאביונה הוא קינוח מתוק איטלקי שמבשלים על אדים מחלמון סוכר ויין מתוק.

אמא שלי הוסיפה אותו לקפה השחור בצאת יום הכיפורים.

אחרי ששתינו שלוק מהארק (כן, כן גם הילדים) אמא מזגה לנו קפה שחור רותח, עם חלב חם וכף גדושה של זאביון.

זה טעים ביחד. פשוט נפלא.

אמא הקציפה את החלמונים במקצף יד או חשמלי ולא על אדים והתוצאה טעימה לא פחות.

מהמם שגם האיטלקים וגם המרוקאים שותים את הזאביונה בקפה.

מה 

2 חלמוני ביצה גדולים

2 כפות גדושות של סוכר

1/2 כף יין מתוק כלשהו

איך

במקצף יד, בלנד או מקצף חשמלי מקציפים את החלמונים והסוכר עד שהתערובת ממש מלבינה והצהוב צהוב של החלמון נעלם.

בסוף, מטפטפים בעדינות את היין המתוק, מקציפים שוב ושומרים במקרר עד 3 ימים.

הקצף יוצא סמיך מאוד וטעים להפליא.

דרך אחרת

מערבבים את האלכוהול עם הסוכר, מערבבים את החלמונים ואת האלכוהול ומניחים מעל לקערת מים רותחים – בן מארי, טורפים כל הזמן

עד שהתערובת מסמיכה, עניין של 3-4 דקות. מורידים מהאש, מצננים ואוכלים כקרם. אפשר גם להקפיא בכוסיות וזה נפלא !!

אפשר גם להוסיף כף גדושה של זאביונה לכוס קפה שחור ורותח אולי גם קצת חלב רותח אם רוצים ומקבלים משקה מהמם.

נהדר.

הכמות היא ל 4-5 מנות קפה או 2-3 מנות קינוח בינוניות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

גספאצ׳ו מרק אנדלוסי קר

כל מי שאוהב סלט ירקות יאהב גספאצ׳ו. כי גספאצ׳ו זה בעצם סלט ירקות טחון דק דק, מתובל להפליא ומוגש כמשקה צונן וטעים בקיץ הלוהט של

תפוחי אדמה של השמחות

מהירֿ, קליל, פריך, שחום, מתפצפץ בפה ומטריף. תפוחי אדמה של השמחות. הכל במחבת אחת לוהטת שתרקד על להבה בינונית-גבוהה כל הדרך עד הטעם המושלם. מה

טרוף – עוגיות בוטנים מרוקאיות

עוגיות מרוקאיות הן אגדה. בכלל, מדהים היה עבורי לגלות שהרבה מאוד מהעוגיות שגדלתי עליהן, נמצאות בלב המטבח המתוק האיטלקי, בעיקר זה של דרום איטליה, סיציליה

עוגיות שוקולד ממולאות

העוגיות האלה מושחתות בהחלט והן מגיעות בהשראת עוגיות שאכלתי באמסטרדם בחנות מיוחדת של עוגיות שוקולד מושחתות. לאחר שטעמתי אותן, הבנתי שאני חייבת מתכון משלי, כי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.