זאביונה הוא קינוח מתוק איטלקי שמבשלים על אדים מחלמון סוכר ויין מתוק.
אמא שלי הוסיפה אותו לקפה השחור בצאת יום הכיפורים.
אחרי ששתינו שלוק מהארק (כן, כן גם הילדים) אמא מזגה לנו קפה שחור רותח, עם חלב חם וכף גדושה של זאביון.
זה טעים ביחד. פשוט נפלא.
אמא הקציפה את החלמונים במקצף יד או חשמלי ולא על אדים והתוצאה טעימה לא פחות.
מהמם שגם האיטלקים וגם המרוקאים שותים את הזאביונה בקפה.
מה
2 חלמוני ביצה גדולים
2 כפות גדושות של סוכר
1/2 כף יין מתוק כלשהו
איך
במקצף יד, בלנד או מקצף חשמלי מקציפים את החלמונים והסוכר עד שהתערובת ממש מלבינה והצהוב צהוב של החלמון נעלם.
בסוף, מטפטפים בעדינות את היין המתוק, מקציפים שוב ושומרים במקרר עד 3 ימים.
הקצף יוצא סמיך מאוד וטעים להפליא.
דרך אחרת
מערבבים את האלכוהול עם הסוכר, מערבבים את החלמונים ואת האלכוהול ומניחים מעל לקערת מים רותחים – בן מארי, טורפים כל הזמן
עד שהתערובת מסמיכה, עניין של 3-4 דקות. מורידים מהאש, מצננים ואוכלים כקרם. אפשר גם להקפיא בכוסיות וזה נפלא !!
אפשר גם להוסיף כף גדושה של זאביונה לכוס קפה שחור ורותח אולי גם קצת חלב רותח אם רוצים ומקבלים משקה מהמם.
נהדר.
הכמות היא ל 4-5 מנות קפה או 2-3 מנות קינוח בינוניות.