סרדינים מחותנים הם אחת המנות הכי מוכרות בארץ.
גם לא מרוקאים מכירים את המנה המשגעת הזו, שהופכת את הסרדינים, שהם בדרך כלל דגים פשוטים, למנה חגיגית ומיוחדת במינה.
את המז׳ואיז׳ין היתה אמא שלי מגישה כאפריטיף. בדרך כלל בשבתות בבוקר.
לקראת השעה 11:00 בשבתות בבוקר, כל הבית לבש חגיגי, השולחנות הסגורים נפתחו לרווחה, מפות לבנות נפרשו עליהן, עשרות צלוחיות הונחו ובתוכם בשרים קרים פרוסים, צוואר תרנגול ממולא ופרוס אחרי שבושל ברוטב זעפרן, זיתים קטנים כבושים מבושלים בעגבניות טריות מרוסקות ובתוכן קציצות בקר קטנטנות, דגים מטוגנים עם צ׳רמלה, שהיא רוטב של לימון כמון ופפריקה, אותו מתיזים על דג מטוגן והוא מתבל אותו בצבעים אדומים ובוערים על הלשון, סלטים, לביבות קטנות, עופות מבושלים ברוטב זעפרן.
והיו גם המז׳ואיז׳ין, אותם אמא טגנה עוד בשישי בצהריים, והם המתינו במקרר לשבת בבוקר.
כל זה היה האפריטיף.
אחר כך, כשהאורחים היטיבו ליבם בעראק, פסטיס ואפריטיף, הם היו קמים, מתנדנדים משהו, ועוברים לשולחן האוכל הגדול.
עכשיו תתחיל הארוחה.
את המז׳ואיז׳ין אפשר וכדאי לאכול עם סח׳קה.
סח׳קה – לערבב כמון, פפריקה,לימון, מלח, פלפל, שום כתוש ומעט שמן ומקבלים סחקה, שהוא הרוטב שאוכלים איתו את המזו׳אז׳ין.
מה
אפשר למלא את המז׳ואיזין עם סחקה ואפשר להכין תערובת לפי הפירוט הבא:
12 סרדינים טריים מנוקים ומפולטים (סה״כ נקבל 6 מחותנים)
3 כפות כוסברה קצוצה
2 שיני שום קצוצים
1/4 כפית כמון
1/4 כפית פפריקה
מלח, פלפל
2 כפיות שמן זית
1/2 כוס לקימוח (קמח או קמח מצה)
שמן תירס לטיגון
סח׳קה או לימון טרי או סלט עגבניות מרוקאי
איך
מערבבים את כל התבלינים והירקות.
לוקחים שני סרדינים, על אחד מהם מורחים 1/6 מהמילוי ומהדקים אליו את הסרדין השני.
כך עושים עם כל היתר.
טובלים את הסרדינים בקמח בלבד, משני הצדדים, ומעבירים למחבת לוהטת ובה שמן תירס בעומק של 1/2 ס״מ בערך.
מטגנים בערך דקה מכל צד.
מגישים, חם או קר, עם סלט עגבניות או סלט שומר פרוס דק או סח׳קה.
אפשר לטגן את המז׳ואיז׳ין ואפשר לאפות אותם בתנור, אפשר גם להניח אותם על הגריל.