העוף הזה נצרב בשיטה מאוד מיוחדת שאופיינית למטבח האיטלקי.
(ראיתי אותה גם בבאסקים בצרפת)
השיטה היא בתוך מחבת, כשמעליה מניחים סיר כבד או דבר מה כבד כדי ללחוץ על העור ולקבל בסופו
של דבר עוף קריספי כמו בצלייה.
הנה הסרטון
מה
2-3 כרעיים עם עצם או בלי עם עור או בלי (לפי בחירה הסבר בהמשך)
1-2 כפות שמן זית
סיר כבד מלא עד חציו במים
נייר אפייה
1/2-1 כוס סלסת הבאנרו – תלוי בגודל חלקי העוף
מתכון לסלסה פה
איך
רצוי וכדאי להשרות את העוף בסלסה לפחות שעה כדאי אפילו לילה.
מחממים מחבת רחבה, שתכיל בנוחות את כל חלקי העוף בשכבה אחת, יוצקיםלתוכה כף או שתיים של שמן זית ומחממים.
מניחים את העוף עם העור כלפי מטה, מניחים מעל נייר אפייה ומעל את הסיר עם המים.
צורבים את העוף על להבה חזקה כ -5 דקות, אחכ מנימיכים וממשיכים לצרוב עוד 10 דקות.
מסירים את הנייר והופכים את העוף, מחזירים את הנייר ומחזירים את הסיר וצורבים באותה צורה ובאותו פרק זמן גם את החלק השני.
אם העוף הוא עם עצם מוסיפים עוד 7-10 דקות מכל צד בלהבה נמוכה.
זהו.