העוגה של דריו צ׳קיני קיאנטי

דריו צ׳קיני הוא שם דבר בעולם והוא מגיע מקיאנטי.

הקצב הכי מפורסם שם.

בקיצור הלכנו לאכול אצלו. ואז הקסם הזה מסתובב בין השולחנות, עטוי כולו בבגדים בצבעי איטליה,

שפם גדול ואפור ועיניים גדולות וטובות….ולפתח אני מזהה עליו את סיכת החטופים.

בדמעות אני פונה אליו ואומרת לו שאני מישראל והוא עונה לי במלוא הרצינות והכאב:

לפני כעשרים שנה ויותר שיתפתי פעולה עם הנשיא האמיתי שלכם, שמעון פרס, בקידום שלום במזרח התיכון,

הלוואי שהחלום הזה יתגשם״. וזהו אני לא זוכרת כלום כי פרצתי בבכי מהתרגשות על תמיכתו בנו – בימים  בהם כל העולם רודף ומגנה אותנו.

קיצר….

אחרי כל חגיגת הבשרים הובאה הטורטה דלה נונה שלו והיא נהדרת !

ואני בחיוך שואלת את המלצר אפשר לקבל את המתכון…סתם ככה… הוא עונה לי כן…. וחוזר עם המתכון מודפס !!!

חחחחחח – מוסר השכל תמיד תנסו מקסימום תצליחו.

עוגה של סבתות ,

עוגה של פעם,

כזו שכיף לטרוף אותה עם הקפה או התה.

מה 

תפוז אחד צהוב עסיסי מקורצף

3 ביצים בינוניות

70 מל יין מתוק בסגנון וינו סנטו

70 מל מים (אני הוספתי מיץ תפוזים סחוט טרי במקום)

350 גרם קמח

כפית וחצי גדושות אבקת אפייה

250 גרם סוכר + 50 לפזר מעל העוגה

150 מל שמן זית זך טהור

1/4 כוס צימוקים (לא הכרחי)

איך

מחממים תנור ל 180 מעלות.

משמנים תבנית 22-24 היטב ומקמחים.

את התפוז חותכים לארבע מסירים את הגלעינים ומרסקים בפוד פרוססור, הכל עם הקליפה.

מערבלים במקצף יד או במיקסר את הביצים עם ה 250 גרם סוכר עד שהתערובת בהירה ואוורירית.

מערבבים את הקמח עם אבקת ה אפיה.

מוסיפים בעדינות את השמן ובוחשים.

מוסיפים את הוינו סנטו ומיץ התפוזים ביחד עם הקמח לסירוגין, פעם נוזלים פעם קמחים ובוחשים בקלילות.

יוצקים את התערובת לתוך התבנית, מעל מפזרים את הצימוקים ומעל מפזרים את יתרת הסוכר.

אופים כ 45-55 דקות (תלוי בחום התנור).

העוגה מוכנה כשתוקעים שיפוד עץ למרכזה והוא יוצא יבש.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מאפי פילו מפונקים

נהרות של דיו דיגיטלי נשפכו על מאפי פילו בעיקר אלו עם הגבינות והתרד. בצדק. אין שילוב מוצלח יותר מפילו פריך ומתפצפץ שתוכו תרד רענן וגבינה

ארטישוק בבשר ברוטב זעפרן לימוני

מאמא אסתר היתה יפהפיה. גבוהה מאוד, עור חיוור ובהיר, עיניים כחולות שמיים ושיער שחור כהה. עצמות לחייה היו גבוהות והיא נראתה כמו אלה יוונייה. ככה. 

אושפולואו בוכרי

שאוכלים גם באפגניסטן. לדעתי ולדעת בני הבית, זהו אחד המאכלים המעולים שהכנתי ever בבית. יש בו הכל: בשר רך, חומוס רכים, צימוקים מתקתקים שמתנגדים לצ׳ילי,

סלט ירקות ואגוזים טורקי

הטורקים קוראים לו גבורדה סלטסיה –  Gavurdağ salatasi  – ואפשר למצוא אותו בכל השווארמיות ומסעדות הפועלים ברחבי איסטנבול. תמיד הוא מגיע טרי, עם פלח לימון

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.