דריו צ׳קיני הוא שם דבר בעולם והוא מגיע מקיאנטי.
הקצב הכי מפורסם שם.
בקיצור הלכנו לאכול אצלו. ואז הקסם הזה מסתובב בין השולחנות, עטוי כולו בבגדים בצבעי איטליה,
שפם גדול ואפור ועיניים גדולות וטובות….ולפתח אני מזהה עליו את סיכת החטופים.
בדמעות אני פונה אליו ואומרת לו שאני מישראל והוא עונה לי במלוא הרצינות והכאב:
לפני כעשרים שנה ויותר שיתפתי פעולה עם הנשיא האמיתי שלכם, שמעון פרס, בקידום שלום במזרח התיכון,
הלוואי שהחלום הזה יתגשם״. וזהו אני לא זוכרת כלום כי פרצתי בבכי מהתרגשות על תמיכתו בנו – בימים בהם כל העולם רודף ומגנה אותנו.
קיצר….
אחרי כל חגיגת הבשרים הובאה הטורטה דלה נונה שלו והיא נהדרת !
ואני בחיוך שואלת את המלצר אפשר לקבל את המתכון…סתם ככה… הוא עונה לי כן…. וחוזר עם המתכון מודפס !!!
חחחחחח – מוסר השכל תמיד תנסו מקסימום תצליחו.
עוגה של סבתות ,
עוגה של פעם,
כזו שכיף לטרוף אותה עם הקפה או התה.
מה
תפוז אחד צהוב עסיסי מקורצף
3 ביצים בינוניות
70 מל יין מתוק בסגנון וינו סנטו
70 מל מים (אני הוספתי מיץ תפוזים סחוט טרי במקום)
350 גרם קמח
כפית וחצי גדושות אבקת אפייה
250 גרם סוכר + 50 לפזר מעל העוגה
150 מל שמן זית זך טהור
1/4 כוס צימוקים (לא הכרחי)
איך
מחממים תנור ל 180 מעלות.
משמנים תבנית 22-24 היטב ומקמחים.
את התפוז חותכים לארבע מסירים את הגלעינים ומרסקים בפוד פרוססור, הכל עם הקליפה.
מערבלים במקצף יד או במיקסר את הביצים עם ה 250 גרם סוכר עד שהתערובת בהירה ואוורירית.
מערבבים את הקמח עם אבקת ה אפיה.
מוסיפים בעדינות את השמן ובוחשים.
מוסיפים את הוינו סנטו ומיץ התפוזים ביחד עם הקמח לסירוגין, פעם נוזלים פעם קמחים ובוחשים בקלילות.
יוצקים את התערובת לתוך התבנית, מעל מפזרים את הצימוקים ומעל מפזרים את יתרת הסוכר.
אופים כ 45-55 דקות (תלוי בחום התנור).
העוגה מוכנה כשתוקעים שיפוד עץ למרכזה והוא יוצא יבש.