לא יודעת כמה מכם יודעים אבל אפשר לגדל יופי של צ׳ילי בעציצים ואפילו לא ממש גדולים.
די בשמש טובה, עציץ שיושקה מידי פעם ואפשר לשתול בתחילת הקיץ שתיל צ׳ילי שיתן תמורה מלאה על פני כל הקיץ.
ברגע שהפרחים הופכים לפלפלים קטנים, קודם ירוקים ואחכ אדומים (לפעמים קודם ירוקים-סגולים-אדומים תלוי בזן), קוטפים את הפלפלים האדומים והקטיף מעודד את הצמח להמשיך לפרוח, כלומר להניב עוד פלפלוני צ׳ילי אדומים ויפים.
מכל מקום,
לי יש כמה עציצים מסוגים שונים ואני גם אוהבת מאוד צ׳ילי אז עבורי זה אחלה בחלה.
אחרי שאני קוטפת את הפלפלונים האדומים והיפים, אני שוטפת אותם ועם מספרים חדות אני גוזרת לפרוסות קטנות.
מכינה תחמיץ חם, כובשת כבישה עדינה מאוד את הפלפלים ומכניסה למקרר.
הכבישה כל כך עדינה שצבעם הנהדר נשמר ואפילו הטעם הטרי והרענן שלהם.
מה
כוס פלפלונים אדומים קצוצים
כוס מים
חצי כוס חומץ
כף שמן זית
כפית מלח
כפית סוכר.
מכניסים את הפלפלונים לצנצנת זכוכית.
מבשלים את כל המרכיבים האחרים על להבה, עד שהנוזל רותח (ללא הפלפלים כמובן), יוצקים על הפלפלים, מצננים ומעבירים לצנצנת זכוכית. וזהו.
את הפלפלונים שומרים במקרר.