איך אני אוהבת את הקציצות האלה. אהבת אמת.
אני יכולה לאכול סיר כזה שלם בלי להניד עפעף, רק תדאגו שתהיה לידו סלסלת לחם טוסקני או פוקצ׳ה חמה.
ואם יש בזה צ׳ילי אז בכלל אני בעננים.
אגב, אחד מהכריכים – פניני – הכי טעימים ביקום זה עם הקציצות הללו וגירור יפה של פקרוני. to die for.
מה
חצי ק״ג בשר בקר טחון שיהיה מעט שמן
חופן לא ענק של לחם לא טרי מפורר אם אין אז פירורי לחם קנויים
ביצה
מעט אורגנו קצוץ או יבש, מלח, פלפל שחור גרוס טרי, מעט אגוז מוסקט
כף או שתיים של פטרוזיליה קצוצה
והסוד: שליש כוס של פרמז׳ן מי ששומר כשרות שיוותר על הגבינה
לרוטב
בקבוק פסאטה (עגבניות מרוסקות מסוננות)
מלח פלפל שחור טרי
כוס מים
2 שיני שום
שמן זית
עלי בזיליקום טריים
מעט צ׳ילי
איך
כמה פשוט להכין את הקציצות הנפלאות הללו? ככה פשוט:
לערבב את כל חומרי הקציצות ולהניח בצד.
בינתיים לחמם סיר רחב על להבה בינונית, להוסיף מעט שמן זית ואת שיני השום השלמות, לטגן אותן מבלי לשרוף,
אפשר להשאיר ואפשר להוציא אותן.
להוסיף את הפסאטה, מלח, פלפל וצ׳ילי ולבשל דקה או שתיים.
להוסיף את המים, להרתיח, להנמיך, לכסות ולבשל כ 20 דקות.
בינתיים בידיים רטובות לגלגל קציצות בגודל של אגוז מלך, להוסיף לרוטב להרתיח, להנמיך ולכסות, לא לגעות!!
לבשל כ 30 דקות.
להכין לחם טוב ליד.
או אורז.
או פסטה
או קוסקוס
או בורגול
או כלים. באחריות.