הצילום גרוע אבל העוגה עם המרקחת אלוהית.
ריקוטה די בופאלה, אם אפשר, אם לא אז ריקוטה של פרה
גבינה קלה, ,קלילה, עדינה.
העגה יוצאת דחוסה, קרימית, נמוכה יחסית נהדרת. נהדרת. חובה לצנן אותה
לפחות 4 שעות עדיף ללילה שלם.
שידכתי לה מרמלדה שבישלתי 20 ד׳ וזהו.
התחתית שלה מקראסט ביסקוויטים.
תבנית 22 ס״מ
הקראסט – התחתית
200 גרם ביסקוויטים
100 גרם חמאה
טיפונת מלח
(אם התערובת יבשה מידי אפשר להוסיף כף חלב)
איך
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לרסק הכל במגי׳מיקס, לשמן תבנית ולרפד את התחתית בתערובת.
לאפות 10 דקות ב 180 מעלות.
לתערובת הגבינה
500 גרם ריקוטה טרייה
100 גרם גבינת שמנת 30
3 ביצים גדולות
2 כפות קמח רגיל או עמילן תירס
מיץ מ-2 לימונים
גרידת לימון מ-2 לימונים
מעט ווניל
1 כוס סוכר (מי שאוהב מתוק מאוד שיוסיף עוד 1/4 כוס)
לערבל היטב ריקוטה וגבינת שמנת,להוסיף את הביצים, אחת אחת ולערבל היטב,
להוסיף את יתרת המרכיבים ולערבל היטב לתערובת חלקה.
להוציא את התבנית מהתנור, למזוג בזהירות לתוכה את תערובת הגבינה ולהחזיר לאפיה ב 180 מעלות,
בין 35-45 דקות אפיה (תלוי בתנור), לכבות את התנור כשמתחילים להיווצר סדקים קטנים מסביב לעוגה.
באופן טבעי העוגה תצנח מעט.
להשאיר את העוגה להתקרר בתוך התנור עם דלת פתוחה.
אחר כך לכסות אותה היטב ולהכניס למקרר לפחות ל-4 שעות, עדיפות ללילה שלם.
למרקחת השזיפים/המשמשים
10 שזיפים יפים מגולענים וחתוכים ל-4
2 כפות סוכר (שוב מי שאוהב מתוק מאוד שיוסיף עוד כף או שתיים)
מיץ מחצי לימון.
להוסיף את כל המרכיבים לקלחת, ולהשאיר אותם מכוסים בערך 2-3 שעות.
בזמן הזה השזיפים מגירים נוזלים דבר שחשוב לתהליך הבישול והתוצאה הסופית.
לבשל על להבה קטנה בינונית בערך 25 דקות. לצנן ולהגיש קר עם העוגה הקרה.