קישואים כבר כתבתי בעבר, הם ירק שלא מוערך דיו.
נכון הוא חיוור ומיימי ולא ממש סכסי, אבל יש מליון דרכים להפוך אותו לטעים ומרענן, בעיקר בימות
הקיץ הצורבים.
קישואים שמשדכים להם יוגורט זה שידוך משמיים.
בעיקר בימות הקיץ הלוהטים, אמרתי?
מה
5-6 קושואים דקיקים וטריים וקראציים פרוסות לעיגולים בעובי של 1 ס״מ בערך
2 שיני שום פרוסות
צ׳ילי אחד חתוך
מלח, פלפל
גרידת לימון
שמן זית
נענע מיובשת או טריה אם אין, מעט
מיץ לימון
יוגורט צונן לבן ושמן
איך
מעל להבה בינונית מחממים מחבת ומוסיפים לתוכה שמן זית – בערך 2 כפות, מוסיפים את הקישואים ומיד
ממליחים ומפלפלים. מקפיצים את הקישואים, עד שהם מזהיבים בערך 3 דקות, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים 2-3 כפות מים מכסים ומבשלים.
מסירים את המכסה, בודקים שהקישוא התרכך, אבל לא יותר מידי, אל דנטה נגיס אבל לא רך.
מורידים מהאש מוסיפים נענע מיובשת וסוחטים מעט לימון.
מגישים חם עם יוגורט קר או חמים עם יוגורט קר.
הטבעונים מגישים עם יוגורט טבעוני כמובן.