סביצ׳ה רענן על גספצ׳יו קריר

כבר שנים ארוכות שהסביצ׳ה על שלל צורותיו הוא מאכל אהוב בישראל.

כי תאכלס למה לא?

ארץ חמה, ים תיכון ארוך וחמים……

מה יותר מתאים לאכילת סביצ׳ה אם לא התנאים הללו?

היום הכנתי אותו בתוספות מנגו, שהגיח לקיץ במלוא צבעיו הכתמתם ובגלל החום הרב, הנחתי אותו,

אחר כבוד, על גספצ׳יו, שהוא מרק צונן ספרדי מנצח.

בעצם הגספצ׳ו, אם אני רוצה לתאר מה זה קצר ומהיר, זה סלט הירקות שאנחנו הישראלים כל כך אוהבים, אבל טחון וקר ומוגש כמרק צונן.

לגספצ׳ו

רבע פלפל ירוק

חצי מלפפון טרי קלוף

1-2 שן שום (לפי אהבת השום)

חצי ק״ג עגבניות אדומות בשלות ורכות

פלפל צ׳ילי לפי הטעם

רבע מנגו קלוף

מלח, פלפל, שמן זית

חומץ בן יין – בערך 1-2 כפות (לפי הטעם)

חצי כוס מים קרים מאוד

לטחון הכל בבלנדר מספר דקות עד לרוטב אחיד, לטעום לתקן טעמים ולצנן. חובה חובה חובה לאכול אותו קר מאוד!!!

לסביצ׳ה

200 גרם דג לבן (אני השתמשתי באינטיאס)

רבע בצל סגול קצוץ דקיק

חצי מנגו קטן חתוך קוביות קטנות

3 כפות כוסברה קצוצה

חצי מלפפון קלוף קצוץ קטן קטן

כף נענע קצוצה דק

צ׳ילי קצוץ לפי הטעם

גבעולי בצל ירוק (רק הירוק) 2 כפות קצוצותֿ

לימון או ליים

מלח, פלפל שחור

מעט שמן זית.

מערבבים את הסביצ׳ה ומניחים אותו מעל הגספצ׳ו, מזליפים מעל מעט שמן זית, אוכלים, שותים או מנגבים בלחם טוב.

קיץ אמרנו?

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לביבות כרובית

הלביבות האלה הן כל כך קלות שזה מביך אותי לתת את המתכון. אבל אם יש משהו שלמדתי משוטטות ברשתות ומפרסומים בפייס, זה שאנשים מתים על

צוקונה – שיפודי קבאב יפנים

גם אלו שיפודים יפנים פופולאריים ביפן מכינים אותם מבשר פירות ים, בשר חזיר וגם מפרגיות. אני הכנתי מפרגיות. זה פשוט טעים באופן בלתי רגיל וכל

לחמא בעג׳ין פיוז׳ן סטייל

את הפיצה הזו אפשר לאפות על בצק עלים, פיתה עירקאית או טורטייה. אנחנו  מאוד אוהבים את הפיצה המהירה והטעימה הזו. מה חבילת בצק עלים מופשר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.