עוף בגריל בסיר ברזל כבד

מכירים את העוף בגריל? השחום הטעים הזה שהעור שלו מתפצח והטעם שלנו נהדר?

יש לי פה בבלוג עוף קיץ מפרובאנס….. הנה המתכון.

עוף קיץ מפרובאנס

אז את העוף ההוא הכנתי הפעם בסיר ברזל יצוק.

מה אגיד? שיחוק. אין עשן, אין שמן שניתז בדפנות התנור אבל יש סיר ברזל יצוק שצריך לרחוץ היטב אחר כך.

אז מה היה לנו שם?

מה 

עוף שלם – אני השתמשתי בלולו מפורק כל החלקים, אפשר גם להחליט על חלקי עוף אחרים

כוס שלמה ודחוסה של עשבי תיבול קצוצים – אני השתמשתי מהגינה: נענע, בזיליקום, רוזמרין, מרווה, פטרוזיליה.

לימון שלם מקורצף פרוס דק וקוביות קטנות (להוציא את הגלעינים)

4-5 שיני שום קצוצות דק דק דק

מיץ מלימון שלם

3-4 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

3-4 ניירות פרגמנט גדולים

סיר ברזל יצוק

איך

להשרות את חלקי העוף עם כל התבלינים, לערבב היטב ולהניח בצד, אני הנחתי 6 שעות, אפשר פחות אפשר יותר.

להכניס לתנור סיר ברזל או סיר כבד אחר. לחמם תנור ל 180 מעלות,

אחרי 20-30 דקות להוציא את הסיר בזהירות ולרפד, ב ז הי ר ו ת – את הסיר בניירות הפרגמנט.

לסדר את חלקי העוף בתוך הנייר, לשפוך מעל את כל הרוטב וחלקי הלימון, לכסות עם קצוות הנייר, לכסות במכסה

ולהחזיר לתנור לשעה וחצי.

אחרי שעה וחצי להרטיב את חלקי העוף ברוטב שנצבר בתחתית הסיר ולהחזיר לתנור לעוד חצי שעה.

תקשיבוווווו העצמות מתפרקות. מתפרקות מרוב שהוא רך ועסיסי.

להסיר את המכסה – בזהירות – ולהשחים את העוף.

להתעלף.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פנקייק הולנדי

פנקייק גדול, משפחתי, היסטרי, שרץ עכשיו בכל הרשתות. טעמתי אותו לראשונה כשביקרנו באמסטרדם לפני …. לא זוכרת מתי אבל לפני הרבה שנים. הקטע בפנקייק הזה

לחם טורקי ממולא

בעיניי, הטורקים הם אלופי העולם בבצקים. אלופי העולם. אין להם פאטיסרי מתוחכם כמו שיש לצרפתים אבל המאפים המלוחים שלהם מבצקי שמרים ופילו מדהימים. הלחם הזה

שעועית ברוקלין

שעועית ברוקלין, כי אכלנו אותה במסעדה מקסיקנית בברוקלין לפני הרבה שנים והיא היתה כל כך טעימה שלא שכחנו ממנה מאז. אז כשבא לי משהו מהיר

גוזלמה תרד וגבינה בולגרית

הטורקים הם מלכי העולם במאפים ובצקים. מלכי העולם. בפרט בכל מה שקשור לבצקי שמרים ובצקים שנאפים בטאבון. את הגוזלמה אפשר למלא בכל מיני מילויים: בבלוג

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.