גם אלו שיפודים יפנים פופולאריים ביפן
מכינים אותם מבשר פירות ים, בשר חזיר וגם מפרגיות.
אני הכנתי מפרגיות.
זה פשוט טעים באופן בלתי רגיל וכל כך נוח וקל להכנה.
אגב, לאחר שהשיפוד הזה עשוי היפנים טובלים אותו בחלמון של ביצה נא ואוכלים !
(לא תודה….)
מה
400 גרם פרגיות טחונות גס יחסית (לא משחה)
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק (לבן וירוק)
כף סאקה (או יין לבן)
כף מירין (כו חצי כפית סוכר)
פלפל שחור
כפית ג׳ינג׳ר מרוסק
שן שום מרוסקת
מעט פלפל צ׳ילי יפאני או צ׳ילי רגיל
לרוטב 2 כפות סויה, כף סאקה, כף מירין, חצי כפית סוכר חום מעט צ׳ילי
*הצ׳ילי לא במקור זה רק הלבנטיניות שלי שחייבת את זה.
איך
מערבבים הכל היטב ולשים היטב, למעט חומרי הרוטב. מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות .
מקבבים קבבים ארוכים ומלפפים אותם מסביב לשיפודי הבמבוק הקטנים. אני אוהבת להכניס למקפיא ל 10 דקות על מנת שיתייצבו מעט לפני הטיגון.
במחבת חמה עם מעט מאוד שמן (אולי כף) מוסיפים בזהירות את השיפודים ועל להבה בינונית מטגנים-צורבים מכל הצדדים עד שהם מוכנים, זה קורה די מהר משהו כמו 5 דקות.
כשהבשר מוכן, שופכים מעל את הרוטב המעורבב ומגלגלים את השיפודים בתוך הרוטב הנפלא. מבשלים עוד דקה או שתיים ומורידים מהאש.