גם היאקיטורי הם שיפודי במבוק קטנים עליהם מעמיסים בדרך כלל עוף ובד״כ צולים אותם על גחלים
אפשר גם להכין אותם במחבת משומנת מעט, לא ממש טיגון אלא יותר צריבה.
היאקיטורי הם מאכל מאוד פופולארי ביפן (גם בתאילנד ובוויאטנם), זה אוכל מהיר, זמין וטעים.
הכנתו מאוד פשוטה:
מה
250 גרם חזה עוף קוביות או פרגיות (שימו לב שלפרגיות נדרש יותר זמן בישול מלחזה עוף)
כף סאקה (אפשר יין לבן)
חצי כפית ג׳ינג׳ר מרוסק
שן שום מרוסקת
כף גדושה של חמאת בוטנים (אני ריסקתי למשחה בוטנים מומלחים עבד נהדר)
מעט פלפל שחור מעט מלח
כפית דבש
כף פיש סוס
כף סויה
מעט צ׳ילי יפאני לחריפות עדינה
איך
לערבב היטב, לשפד על שיפודוני במבוק קטנים.
לחמם מחבת עם כף שמן אחת בלבד, על להבה בינונית להוסיף את השיפודים ולטגן היטב מכל הצדדים עד שמוכן.