פסטינה זה בעצם פסטה קטנטנה מאוד, זעירונת שמתבשלת בסגנון איטלקי ספציפי והתבשיל עצמו נקרא על שם הפסטה הזו.
את הפסטינה מכינים מאורזו שאלו הם פתיתי בצק פסטה בצורת אורז או גראטיני שהם שברי פתיתים עשויים מקמח דורום וביצים או קמח דורום ומים. לפעמים היא מגיעה בצורות כמו כוכבים מניאטורים למשל.
בעצם, מדובר בפסטה קטנטנה וחמודה למאכל. מושלם, קליל, מהיר וחמוד כמו הפסטינה.
הפסטינה מתבשלת בסיר אחד או בקלחת, והיא פשוטה פשוטה גם להכנה וגם למאכל. בעצם היא די מזכירה את בישול הריזוטו אבל הבישול וזמן הבישול שלה קצר מאוד ופשוט מאוד מהריזוטו.
היא נהדרת כארוחת בוקר מלוחה, ארוחת ערב קלילה או סתם ארוחת ביניים.
גם הילדים ישתגעו עליה.
מה
שקית אורזו או פתיתים בערך 250 גרם
2-3 שאלטוס קצוצים דק
שמן זית , חמאה
רכז עגבניות עדיפות לאיטלקי 2 כפות לא גדושות (אפשר גם בלי)
1/3 כוס יין (אל דאגה האלכוהול מתאדה) (אפשר לוותר)
1.5-2 כוסות ציר צמחי עוף או מים רותחים (תלוי במידת האל דנטה שכל אחד אוהב)
מלח, פלפל
3-4 כפות גדושות גבינת פרמז׳ן או פקורינו מגוררת
20-30 גרם חמאה קרה
איך
בתוך קלחת או בסיר נוח מוסיפים מעט שמן זית ואת השאלטוס מטגנים 2-3 דקות, לא משחימים !
מוסיפים את הפסטינה ומטגנים קלות במשך 2-4 דקות, לא משחימים !
מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים דקה.
מוסיפים את היין ומערבבים, 2-3 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.
מוסיפים את הנוזלים, מרתיחים, מכסים, מבשלים על אש קטנה עד שהפסטה כמעט רכה אבל לא יותר מידי
בערך 5-10 דקות תלוי בעובי הפסטה.
מורידים מהאש כשהפסטינה עדיין נוזלית מעט, טועמים ובודקים שמידת הרכות שלה מתאימה לחיך (אני אוהבת אותה אל דנטה ממש). אם היא עדיין קשה לחיך מחזירים לבישול עם עוד נוזלים עוד מספר דקות.
מערבבים לפסטינה את החמאה והפרמז׳ן עד שהם נבלעים ונמסים. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל.
מוזגים לצלחות בוזקים מעל עוד גבינה ומתעלפים !
באחריות.