פסטינה – תבשיל איטלקי מנחם

פסטינה זה בעצם פסטה קטנטנה מאוד, זעירונת שמתבשלת בסגנון איטלקי ספציפי והתבשיל עצמו נקרא על שם הפסטה הזו.

את הפסטינה מכינים מאורזו שאלו הם פתיתי בצק פסטה בצורת אורז או גראטיני שהם שברי פתיתים עשויים מקמח דורום וביצים או קמח דורום ומים. לפעמים היא מגיעה בצורות כמו כוכבים מניאטורים למשל.

בעצם, מדובר בפסטה קטנטנה וחמודה למאכל. מושלם, קליל, מהיר וחמוד כמו הפסטינה.

הפסטינה מתבשלת בסיר אחד או בקלחת, והיא פשוטה פשוטה גם להכנה וגם למאכל. בעצם היא די מזכירה את בישול הריזוטו אבל הבישול וזמן הבישול שלה קצר מאוד ופשוט מאוד מהריזוטו.

היא נהדרת כארוחת בוקר מלוחה, ארוחת ערב קלילה או סתם ארוחת ביניים.

גם הילדים ישתגעו עליה.

מה

שקית אורזו או פתיתים בערך 250 גרם

2-3 שאלטוס קצוצים דק

שמן זית , חמאה

רכז עגבניות עדיפות לאיטלקי 2 כפות לא גדושות (אפשר גם בלי)

1/3 כוס יין (אל דאגה האלכוהול מתאדה) (אפשר לוותר)

1.5-2 כוסות ציר צמחי עוף או מים רותחים (תלוי במידת האל דנטה שכל אחד אוהב)

מלח, פלפל

3-4 כפות גדושות גבינת פרמז׳ן או פקורינו מגוררת

20-30 גרם חמאה קרה

איך 

בתוך קלחת או בסיר נוח מוסיפים מעט שמן זית ואת השאלטוס מטגנים 2-3 דקות, לא משחימים !

מוסיפים את הפסטינה ומטגנים קלות במשך 2-4 דקות, לא משחימים !

מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים דקה.

מוסיפים את היין ומערבבים, 2-3 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.

מוסיפים את הנוזלים, מרתיחים, מכסים, מבשלים על אש קטנה עד שהפסטה כמעט רכה אבל לא יותר מידי

בערך 5-10 דקות תלוי בעובי הפסטה.

מורידים מהאש כשהפסטינה עדיין נוזלית מעט, טועמים ובודקים שמידת הרכות שלה מתאימה לחיך (אני אוהבת אותה אל דנטה ממש). אם היא עדיין קשה לחיך מחזירים לבישול עם עוד נוזלים עוד מספר דקות.

מערבבים לפסטינה את החמאה והפרמז׳ן עד שהם נבלעים ונמסים. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל.

מוזגים לצלחות בוזקים מעל עוד גבינה ומתעלפים !

באחריות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קציצות דגים תאילנדיות

קציצות דגים תאילנדיות שמתאימות גם למזג האויר הישראלי, החם הלוהט של תחילת אוגוסט. מהירות וטעימות מאוד. במתכון המקורי טוחנים את הדג עם התבלינים עד לכדי

מרק שעועית של אבא

לפני שבועיים היינו בטיול בנאפולי. בשיטוטים בנאפולי, הגענו לטרטוריה פשוטה וביתית שם הגישו מרק שעועית. מרק שנראה בדיוק כמו שאבא שלי הכין. הבשלן אצלינו בבית

השכונה שלי

אם תעלה על קו 74 שיוצא מהתחנה המרכזית בפתח תקווה, או בתחנה ממרכז העיר מול בנק הפועלים ותמשיך איתו עד התחנה האחרונה, תגיע לשכונת עמישב

טורטה דלה נונה

עוגה ללא תחתית וללא התעסקויות מיותרות. מה שמבטיח רק 5 דקות עבודה והופ….לתנור, לשעה אפייה. רכה ונמסה בפה. נהדרת. משהו קורה בעוגה שאין לה תחתית

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.