מה עושה אותו אפגני? התבלינים, העסיסיות, האווריריות שמשיגים בעזרת סודה לשתיה
ופחות עם שומן.
נכון על גחלים זה יהיה עוד יותר נפלא, אבל בצוק העיתים ולצורך ארוחה מהירה וטעימה זה עובד נהדר.
10 דקות עבודה, פיתה משגעת ותוספות פיקנטיות וזה פשוט נפלא.
אנחנו התעלפנו מעונג.
יאללה
מה
לקבב
1/2 ק״ג בשר בקר טחון לקציצות (לפחות 15-20% שומן)
בצל אחד בינוני מרוסק עם הנוזלים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
כפית. גדושה של קמח
כפית סודה לשתיה
1/4 כוס מי סודה
כף שמן זית
מלח, פלפל, אורגנו, פפריקה, גרגרי צ׳ילי לחריפות.
(אפשר להוסיף כל תבלין שאוהבים למשל כמון…)
איך
פשוט מאוד: לשים היטב הכל בלישה ארוכה ויסודית, ממש כמו שלשים בצק ללחם.
כשהתערובת הומוגנית, להניח בצד לפחות ל 10 דקות.
לחמם מחבת גדולה ולהוסיף כף שמן אחת בלבד:
לקבב קציצות ולגלגל אותן לאורך (אפשר גם להשאיר עגולות ופחוסות מעט).
לטגן על להבה בינונית ולהפוך לכל הצדדים, בערך 5-8 דקות (תלוי בעובי הקבב שהכנתם).
זהו !
אני הכנתי פיתה משגעת עם קבב, סלט עגבניות, בצל חי, פרוסות אבוקדו, כרוב יפני כבוש וצ׳ילי סיני מתכון לפיתה
פיתה טורקית במחבת מתכון לצ׳ילי הסיני. רוטב צ׳ילי סיני מתכון לכרוב היפני כרוב יפאני כבוש
להתעלף.