פיתה שטוחה או תפוחה, מרובעת או עגולה, או בצורה טבעית, כמו שהתכוון המערוך.
במחבת, עם שמרים, נ ה ד ר ת.
היוגורט, שהמטבח הטורקי עושה בו המון שימושים, מלהוסיפו לבצק, מה שהופך את הבצק לרך מאוד, עבור דרך
מטבלים, משקאות לימות הקיץ וריכוך הבשרים בראשם השווארמה הטורקית, ככה הוא חשוב היוגורט במטבח המפואר הזה.
לישה קצרה, מנוחה ויאללה פיתה טורקית.
מה
חצי ק״ג קמח עדיף לקמח קשה (אחוז חלבון גבוה)
כוס יוגורט שמן
כפית מלח
כף סוכר
כף שמן זית
כף שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים
בערך 1/2 כוס מים חמימים (להוסיף חצי מהכמות ואם צריך להוסיף את היתר)
איך
לערבב את כל החומרים למעט שמן הזית, ללוש היטב מספר דקות, אפשר גם באמצעות מיקסר.
להוסיף את כף השמן וללוש שוב, להטמיע את השומן בתוך הבצק.
לכסות ולהניח לתפיחה ראשונה.
ליצור 10 כדורים ולכסות, להניח לתפיחה שניה ל-10 דקות בערך.
על להבה גדולה בחום בינוני-נמוך להניח מחבת רחבה, לרדד כדור בצק דקיק ככל האפשר ולהניח אותו
בזהירות בתוך המחבת, תוך דקה או פחות הבצק מתחיל לתפוח מעט ולקבל צריבות צבע בתחתית הפיתה, להפוך את הפיתה לצד השני ולבשל עוד דקה בערך. אם הבצק נדבק אפשר לפזר מעט קמח על המשטח ועל המערוך.
להעביר את הפיתה לתוך מגבת מטבח נקייה ולכסות מיד, כך עם כל הפיתות.
לשמור את הפיתות עטופות היטב בתוך מגבת המטבח.
כשרוצים לאכול, נותנים חימום קל במחבת חמה ואוכלים.
ומתעלפים….