את הכרוב הזה אכלתי בראמניה ביפן. בטוקיו.

עד היום אני לא בטוחה אם זה היה כרוב או ג׳ינג׳ר כבוש שאיבד את טעמו העז ונותר עם ארומה וטעם ג׳ינג׳רי עדין עדין עדין.

שלוש פעמים אכלנו בראמניה הזו (מסעדת ראמן שהוא מרק יפאני) ובכל פעם , לבושתי הרבה, כמעט וחיסלתי את הצנצנת שעמדה על הדלפק, יחד עם רטבים אחרים. גם כשהסתכלתי מסביב בחשש, ראיתי שכמעט איש לא הושיט ידו לצנצנת, רק אני ….. להגנתי אומר שזה היה כל כך טעים !!!!

מה 

כרוב אחד גדול פרוס לרצועות דקיקות דקיקות רצוי במנדולינה או בסכין חדה ובזהירות ובסבלנות – בערך חצי קג

כוס וחצי חומץ בן יין או חומץ תפוחים או חומץ אורז

כוס וחצי מים רגילים

כף שטוחה של מלח

כף שטוחה של סוכר

3-4 צ׳ילי מיובשים קצוצים

2-3 ס״מ ג׳נג׳ר פרוס עם הקליפה

קורט כורכום

אופציונלי: חתיכת אצת קומבו חתוכה לרצועות דקות.

איך 

מרתיחים את הנוזלים הסוכר המלח הקומבו והצ׳ילי והג׳ינג׳ר עד שהגרגרים נמסים.

מוסיפים את הכורכום ומערבבים.

מרתיחים את הנוזל שוב ומוסיפים את רצועות הכרוב ומרתיחים שוב. כשהנוזלים רתחו, מכבים את האש מכסים את הסיר ומניחים כך עד שהכל מתקרר.

מעבירים לצנצנת זכוכית ומכניסים למקרר.

מתעלפים !!

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק החרירה של אמא שלי

המרק המרוקאי האולטימטיבי  מה יש לומר על מרקים בארץ מוכת שמש כמו שלנו? נדמה שהמטבח הישראלי אימץ בעיקר את המרקים לימות חורף קרים ולא ממש

אורז הודי עם קארי צהוב

זה אורז שאני אוהבת להגיש עם שיפודי פרגית בקארי. שיפודים שאני מתבלת בסגנון הודי ואז צולה על מחבת או עם תבשילי בשר הודים ארוכים. כמו

ליקר דובדבנים ביתי

אני יודעת שיש פה הרבה מתכונים שאני מתחייבת שהם הכי קלים בעולם. נכון, אתם צודקים. גם אני צודקת. הרבה מתכונים באתר שלי הם ממש ממש

טארט לימון משוגע

משוגע. ֿ חמצמצ במידה, מתוק במידה, קל להכנה פשוט נפלא. ולמי שמתעצל או אצה לו הדרך, אפשר פשוט לקנות בצק פריך מוכן, להפשיר ולהכין את

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.