יצאנו לשוק השבועי. הכל ירוק, זוהר ורענן בצבעים וריחות של חורף.
אין לי חשק לכלום, בדיוק עברתי טיפול שיניים מכאיב, מחלימה משפעת קשה.
מסתפקת בריחות ובצבעים וברעננות המחיה הזו.
ואז רואה את ערימת התרד הירוקה, הנפלאה, זוהרת בטיפות קטנות של טל הלילה.
תרד שקטפו זה עתה…בדוכן הירקות האהוב עליי…שם אני גם אוספת את ביצי החופש שהם מוכרים ֿ
מתרנגולות חופש אמיתיות, כאלה שמסתובבות בחצר מקרקרות ומטילות ביצה אחת ליום.
לקחתי..
מה
צרור גדול של תרד ירוק שטוף
2 שיני שום פרוסות
שמן זית, מלח, פלפל, צ׳ילי, סומאק
2-4 ביצים טריות
נתח בורטה טרי או כדור מוצרלה גדול עדיף מבאפלו
איך
פשוט מאוד:
במחבת נוחה מניחים את התרד, בוזקים מעט מלח,יוצקים שמן זית מכסים ומבשלים 2-4 דקות על להבה גבוהה.
מנמיכים ומורידים את המכסה.
התרד מתרכך, הנוזלים הרבים שבו מתאדים ועכשיו נותר רק שמן הזית שמטגן בעדינות את התרד.
מוסיפים את השום ומטגנים כדקה.
מוסיפים את הביצים מתבלים מעליהם בסומאק וצ׳ילי ומעט מלח, מכסים ומבשלים 2-3 דקות.ֿ
מוסיפים את נתחי הבורטה/מוצרלה ומבשלים עוד שתי דקות.
מסיימים בסיבוב עדין של שמן זית.
מתעלפים.