יצאנו לשוק השבועי. הכל ירוק, זוהר ורענן בצבעים וריחות של חורף.

אין לי חשק לכלום, בדיוק עברתי טיפול שיניים מכאיב, מחלימה משפעת קשה.

מסתפקת בריחות ובצבעים וברעננות המחיה הזו.

ואז רואה את ערימת התרד הירוקה, הנפלאה, זוהרת בטיפות קטנות של טל הלילה.

תרד שקטפו זה עתה…בדוכן הירקות האהוב עליי…שם אני גם אוספת את ביצי החופש שהם מוכרים ֿ

מתרנגולות חופש אמיתיות, כאלה שמסתובבות בחצר מקרקרות ומטילות ביצה אחת ליום.

לקחתי..

מה

צרור גדול של תרד ירוק שטוף

2 שיני שום פרוסות

שמן זית, מלח, פלפל, צ׳ילי, סומאק

2-4 ביצים טריות

נתח בורטה טרי או כדור מוצרלה גדול עדיף מבאפלו

איך

פשוט מאוד:

במחבת נוחה מניחים את התרד, בוזקים מעט מלח,יוצקים שמן זית מכסים ומבשלים 2-4 דקות על להבה גבוהה.

מנמיכים ומורידים את המכסה.

התרד מתרכך, הנוזלים הרבים שבו מתאדים ועכשיו נותר רק שמן הזית שמטגן בעדינות את התרד.

מוסיפים את השום ומטגנים כדקה.

מוסיפים את הביצים מתבלים מעליהם בסומאק וצ׳ילי ומעט מלח, מכסים ומבשלים 2-3 דקות.ֿ

מוסיפים את נתחי הבורטה/מוצרלה ומבשלים עוד שתי דקות.

מסיימים בסיבוב עדין של שמן זית.

מתעלפים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מוסר ים ברוטב זעפרן

פעמיים בשנה בישלו אצל אמא שלי דגים מרוקאים ללא פפריקה. קראנו להם ״דגים צהובים״. צהובים כי היא הוסיפה להם כורכום או זעפרן. בראש השנה היא

טרין צרפתי כפרי

אחד המאכלים הקלאסיים האהובים ביותר בצרפת הוא הטרין. יש מליון סגנונות של טרין ולכל אזור יש את הטרין שלו. יש טרין עם בשר ארנבת ובשר

ביסקוטי – העוגיה האיטלקית שלי

אני אוהבת בישקוטי. עוגיה איטלקית מצפון איטליה. למרות שהשם ״ביסקוטי״ הוא שם כולל לעוגיות בכלל, כשאומרים בישקוטי – מתכוונים לזו. בדיוק. אני אוהבת את השקדים

פסטה פסטו

כפי שאין צורך להציג את הפסטה, כך אין צורך להציג את הפסטה פסטו. רק לדעת שהפסטו מגיע מאזור ליגוריה, שהוא אחד מ-20 המחוזות של איטליה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.