יצאנו לשוק השבועי. הכל ירוק, זוהר ורענן בצבעים וריחות של חורף.

אין לי חשק לכלום, בדיוק עברתי טיפול שיניים מכאיב, מחלימה משפעת קשה.

מסתפקת בריחות ובצבעים וברעננות המחיה הזו.

ואז רואה את ערימת התרד הירוקה, הנפלאה, זוהרת בטיפות קטנות של טל הלילה.

תרד שקטפו זה עתה…בדוכן הירקות האהוב עליי…שם אני גם אוספת את ביצי החופש שהם מוכרים ֿ

מתרנגולות חופש אמיתיות, כאלה שמסתובבות בחצר מקרקרות ומטילות ביצה אחת ליום.

לקחתי..

מה

צרור גדול של תרד ירוק שטוף

2 שיני שום פרוסות

שמן זית, מלח, פלפל, צ׳ילי, סומאק

2-4 ביצים טריות

נתח בורטה טרי או כדור מוצרלה גדול עדיף מבאפלו

איך

פשוט מאוד:

במחבת נוחה מניחים את התרד, בוזקים מעט מלח,יוצקים שמן זית מכסים ומבשלים 2-4 דקות על להבה גבוהה.

מנמיכים ומורידים את המכסה.

התרד מתרכך, הנוזלים הרבים שבו מתאדים ועכשיו נותר רק שמן הזית שמטגן בעדינות את התרד.

מוסיפים את השום ומטגנים כדקה.

מוסיפים את הביצים מתבלים מעליהם בסומאק וצ׳ילי ומעט מלח, מכסים ומבשלים 2-3 דקות.ֿ

מוסיפים את נתחי הבורטה/מוצרלה ומבשלים עוד שתי דקות.

מסיימים בסיבוב עדין של שמן זית.

מתעלפים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לביבות סנדוויצ׳ טוניסאי

או במילים אחרות: לביבות טונה בטעמי  הסנדוויצ׳ טוניסאי, שהוא בעיני אחד הסנדוויצ׳ים הכי טעימים בעולם. כי יש בו הכל: טונה ולימון כבוש, והריסה שאני משוגעת

לחמאג׳ון טורקי אוטנטי

יש לי מתכון ללחמא בעג׳ין ים תיכוני ומהיר הכנה והוא באמת טעים וקל. המתכון פה:  לחמא בעג׳ין עם פטנט. אבל הלחמאג׳ון הזה הוא טורקי אוטנטי.

חצי האי הצרפתי – ברטאני

חבל ברטאני   אני מתרגשת להגיע לברטאני. חצי האי ברטאני. זו הפעם הראשונה שלי בחבל ארץ זו. קראתי שהוא פראי, שזור בעיירות קטנות ומקסימות,  ביצות,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.