תאמינו או לא את הסלט הזה מכינים ממנגו בוסר. ב ו ס ר.

המנגו חייב להיות ירוק, קשה ובוסרי לגמרי.

כי ככה אוכלים סלט מנגו נפלא בתאילנד.

אז אולי במקום שוב מטבוחה ושוב סלט חסה או כרוב במיונז….שווה להרים על שולחן החג את הסלט הצבעוני, הטעים, המטריף הזה?

מה

מנגו בוסרי אחד גדול קלוף

2 כפות פיש סוס

2-3 כפות מיץ ליים או לימון

כפית סוכר דקלים או סוכר חום

חצי כוס עלי נענע שלמים

2-3 בצלי שאלוטס חתוכים גס אם בצל סגול קטן פרוס לרצועות דקות

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

חצי כוס עלי בזליקום, עדיף תאילנדי אם אין אז רגיל

צילי אדום פרוס דק דק כמה שאוהבים.

יש האוהבים להוסיף לזה רצועות פלפל אני לא אוהבת אופציונאלי

גם אופציונאלי: קשיו מומלח קלוי

איך 

מגלפים את המנגו עם קולפן דק או קולפן מיוחד, על מנת ליצור ״שערות״ מנגו.

מערבבים את כל הירקות, מוסיפים את טבעות הצי׳לי.

מערבבים את הפיש סוס, הליים והסוכר ומתבלים את הסלט.

הכי הכי חשוב לתבל שנייה לפני שאוכלים.

והכי חשוב לטעום ולהרגיש אם חסר לי משו בטעם. הרוטב צריך להיות חמוץ מתוק מלוח.  וחריף….כמובן.

גנעדן….. כלומר… תאילנד.

טבעוני מחליף פישסוס עם סויה .

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קוגלהוף של שטרסבורג

אפשר לפשל בגדול עם קוגלהוף. אם לא מקפידים על מתכון מדוייק הוא יכול לצאת יבש, כמו לחם או עוגה יבשה. ואם מקפידים על כמויות מדוייקות,

מרק החרירה של אמא שלי

המרק המרוקאי האולטימטיבי  מה יש לומר על מרקים בארץ מוכת שמש כמו שלנו? נדמה שהמטבח הישראלי אימץ בעיקר את המרקים לימות חורף קרים ולא ממש

סרדינים כבושים של קיץ

סרדינים כבושים של קיץ   דמיינו חוף ים, התיכון, ברביירה הצרפתית או בחוף הילטון בתל אביב, בנהרייה או בחיפה, כוס יין צוננת, פרוסת לחם חמימה

אינבולטיני בקר ממולא

אינבולטיני. במטבח האיטלקי כל מה שנקרא אינבולטיני הוא בעצם סוג של מאכל ממולא ומגולגל, ירקות או בשר, בצק פילו או עוף. למשל האינבולטיני הקלאסי הוא

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.