סלט מנגו תאילנדי

תאמינו או לא את הסלט הזה מכינים ממנגו בוסר. ב ו ס ר.

המנגו חייב להיות ירוק, קשה ובוסרי לגמרי.

כי ככה אוכלים סלט מנגו נפלא בתאילנד.

אז אולי במקום שוב מטבוחה ושוב סלט חסה או כרוב במיונז….שווה להרים על שולחן החג את הסלט הצבעוני, הטעים, המטריף הזה?

מה

מנגו בוסרי אחד גדול קלוף

2 כפות פיש סוס

2-3 כפות מיץ ליים או לימון

כפית סוכר דקלים או סוכר חום

חצי כוס עלי נענע שלמים

2-3 בצלי שאלוטס חתוכים גס אם בצל סגול קטן פרוס לרצועות דקות

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

חצי כוס עלי בזליקום, עדיף תאילנדי אם אין אז רגיל

צילי אדום פרוס דק דק כמה שאוהבים.

יש האוהבים להוסיף לזה רצועות פלפל אני לא אוהבת אופציונאלי

גם אופציונאלי: קשיו מומלח קלוי

איך 

מגלפים את המנגו עם קולפן דק או קולפן מיוחד, על מנת ליצור ״שערות״ מנגו.

מערבבים את כל הירקות, מוסיפים את טבעות הצי׳לי.

מערבבים את הפיש סוס, הליים והסוכר ומתבלים את הסלט.

הכי הכי חשוב לתבל שנייה לפני שאוכלים.

והכי חשוב לטעום ולהרגיש אם חסר לי משו בטעם. הרוטב צריך להיות חמוץ מתוק מלוח.  וחריף….כמובן.

גנעדן….. כלומר… תאילנד.

טבעוני מחליף פישסוס עם סויה .

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סיאדאס מסרדיניה

הם בכל מקום, בכל תפריט, בכל בית קפה, מסעדה או טרטוריה נידחת. הסיאדאס. עוד בערב הראשון שלנו בסרדיניה, אחרי ארוחה ענקית בטרטוריה המקומית, לכדה עיני

לחמניות חלב רכות רכות

אין לי הרבה מילים להכביר על הלחמניות האלה. כל מה שאומר, יישאר בגדר אמירה. אפשר להציץ בסרטון ולראות את הרכות המטורפת, הצבע הנפלא ואם נעצום

לחם ביתי בסיר

הרבה אנשים לא יודעים, אבל את הלחם בסיר המציא אופה ניויורקי לפני כעשרים שנה. לא היה לו זמן ללוש את הבצק, הוא ערבב את החומרים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.