ארוחת קיץ אסייתית בצלחת

ארוחת קיץ בצלחת

כפיתות אסייתיות, סלט כרוב אסייתי מהיר וטעים ובצל סגול מוחמץ.

אחת ולתמיד הסבר:

קציצות אלו הקציצות העגולות כמו כדור.

כפיתות הן קציצות עגולות שאחר כך פוחסים אותן היטב והן עגולות שטוחות.

עכשיו זה ברור 🙂

מה

לכפיתות  

בצל סגול קטן קלוף

2 שיני שום

4-5 גבעולי כוסברה

2 גבעולי בצל ירוק

גרידת לימון

1 צ׳לי אדום

לקצוץ הכל במג׳מיקס או ביד, קצוץ דק דק, לבזוק קורט מלח, להשאיר 3 דקות ולסחוט היטב את הנוזלים.

להוסיף ל:

1/2 ק״ג עוף טחון (פרגיות אפשר גם חזה עוף)

להוסיף לעיסה : 2 כפות סויה, כף מירין או כפית סוכר, פלפל שחור גרוס, כף שמן סומסום, מעט מלח (בזהירות כיוון שהסויה כבר מלוחה).

ללוש היטב להניח בצד.

בצל אדום כבוש

2 בצלים אדומים פרוסים לחצאי טבעות דקות

1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה

1 צ׳ילי פרוס דקיק

חצי ליים סחוט

כף שמן זית

כף חומץ

מעט מלח.

ללוש היטב ולהניח בצד.

סלט כרוב אסייתי מהיר

רבע כרוב לבן פרוס דק דק

2 כפות סויה

2 כפות חומץ

2 כפות שמן סומסום

כף מירין או כפית סוכר

2 בצלים ירוקים קצוצים דק

מעט מלח

צילי אדום פרוס דקיק

4-5  כפות סומסום קלוי או שחור

לערבב הכל בידיים בתנועה של לישה, ממש לשבור את הכרוב ולהכניע אותו עד שהוא נעשה רך יותר.

לטעום, לתקן תיבול ולבזוק מעל סומסום קלוי.

להשלמת הצלחת המפוארת הזו

  1. בידיים לחות  יוצרים קציצות בגודל של אגוז גדול, עם הידיים משטחים את הקציצות עד שהן דקות בערך 1 ס״מ עובי. כפיתות. כבר הסברנו.
  2. לחמם מחבת נון סטיק על להבה גדולה בחום בינוני.
  3. להוסיף למחבת 2 כפות שמן צמחי כלשהו ולהניח את הכפיתות בתוך המחבת החמה, אחת ליד השנייה, בזהירות. לטגן כל צד כ 2-3 דקות, הכפיתות עשויות ושחומות. זה קורה די מהר.
  4. להניח בכל צלחת  4-5 כפיתות,להוסיף  לידן כמות נאה של סלט הכרוב ולידו את הבצל הכבוש.
  5. לא חובה אבל נעים וטעים לפזר מעל בצלצלי שאלוט מטוגנים (נמכר בחנויוות אסייתיות) וליד רבע ליים להשלמת הרעננות בפה.
  6. להתעלף. באחריות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

אפרטיבו – מגש אירוח איטלקי

הקרש הזה, שעמוס בדברים טובים, הוא ארוחה קלה ומקובלת בצפון איטליה. אתה יכול לשבת בבולוניה או במודנה או בכל מקום באזור ובמקום ארוחה גדולה עם

דג ים אפוי בסגנון יוון

ים, שמיים, רוח קלילה, דגים, ריח אביב כמעט קיץ באוויר…. הכי יוון… כאן !!! ככה הרגשתי כשהחלטתי אתמול להכין את הדג הזה. הכנתי סלט יווני

לחם בריאות איטלקי

אף אחד לא ממציא שום דבר. טוב, כמעט שלא. מי ש״המציא״ את לחם הבריאות בעצם הכין לחם מיוחד שמכינים האיטלקים בצפון איטליה (לומברדיה) בחגיגות של

ברקוקש – הריזוטו המרוקאי

ברקוקש. זר לא יבין זאת. שתי גרסאות קלאסית ומקוצרת וקלה להכנה. הברקוקש הוא הקוסקוס העבה מאוד, שמבושל בחלב לו מוסיפים חמאה שמנה ומלח. מעדן מלכים.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.