מוקפץ עוף יפאני עם אטריות סובה

את הסובה הכרתי במסעדה אסייתית בחול.

בתחילה קצת נרתעתי מהצבע, אפרפר חום כזה, אבל כשטעמתי התאהבתי בעדינות שלה.

במטבח היפני משתמשים בסובה.

אחר כך הסתבר לי שזה בכלל עשוי מכוסמת…כוסמת זה משו שאני לא אוהבת.

אולי כי עדיין לא נפלתי על התבשיל הנכון שעשוי היטב….

הערה: חשוב שכל הירקות יהיו חתוכים באותו גודל פלוס מינוס.

המתכון מספיק ל 2-3 סועדים.

מה

כוס כרוב קצוץ גודל של 1.5 ס״מ בערך

חצי כוס טבעות בצל עדיף אדום

כוס גזר קצוץ לחצאי עיגולים

כוס שעועית ירוקה חתוכה ל 2 ס״מ אורך בערך

2 כוסות תרד עלים שטוף

(אפשרי להוסיף/להחליף עם כרובית ברוקולי קוביות באק צ׳וי פלפלים צבעוניים).

כוס תירס משומר

כף  ג׳ינג׳ר מרוסק

2 שיני שום קצוצות

צילי קצוץ לחריפות

בצל ירוק קצוץ לסיום

2 ביצים טרופות

200 גרם חזה עוף חתוך לפיסות בגודל הירקות מתובלים בכפית סויה, פלפל שחור וכף יין לבן או סאקה

שמן צמחי

לרוטב: 2-3 כפות סויה, כפית סילאן או סוכר חום, כף חומץ, כף מיץ מלימון טרי או ליים.

(אפשר לשנות את הכמויות לפי הטעם)

2 צרורות של אטריות סובה (הם מגיעים בצרורות קטנים עטופים בסרט)

איך 

  1. מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הסובה 3-4 דקות, מסננים, מצננים.
  2. בינתיים מחממים ווק על הלהבה הגדולה ביותר, מוסיפים 1-2 כפות שמן ומוסיפים את הירקות החתוכים, מטגנים במשך 4-5 דקות עד שהקצוות משחימים והם מתרככים מעט כל הזמן על להבה גבוהה גבוהה.
  3. בשלב זה מחליטים, או מוציאים את הירקות ומכניסים  את העוף לווק ומטגנים דקה או שתיים
  4. או צורבים את העוף במחבת נפרדת ומוסיפים לווק עם הירקות.
  5. עם כף גדולה מזיזים את הירקות לצידי הווק,  מוסיפים  כפית שמן ומקשקשים את הביצים לפירורים גסים.
  6. מוסיפים את הסובה המבושלת ואת הרוטב ומערבבים.
  7. טועמים מתקנים תיבול ומורידים מהאש, מפזרים בצל ירוק.

אפשר להכין את המנה ללא עוף ולקבל תבשיל צמחוני ואם מורידים גם  את הביצים- מקבלים תבשיל טבעוני.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלט יווני קלאסי

קצת צובט בלב כשאתה רואה איזה גלגולים עבר הסלט היווני עם השנים ובמקומות השונים ברחבי העולם בכלל ובישראל בפרט. כי מה ביקשו היוונים בסך הכל?

מיני לחמניות קשר עדינות

לחמניות המיני הללו הן הצלחה כבירה. אלו לחמניות חמאה עדינות עם חלב. אפשר להכין את הבצק ולהכניס למקרר ללילה שלם, מכוסה בניילון נצמד ולמחרת לעצב,

אגוזי השמחה – פיצוחי מתובלים

הם הכי טעימים כשהם מתובלים והם נהדרים כפתיח לפני כל ארוחה, או סתם במסיבת קוקטייל. אפשר להשתמש בכל סוג אגוז שאוהבים ובלבד שהוא יהיה קלוף.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.