אני משתגעת על המנה הזו.
בדכ״כ אנימכינה אותה עם חזה עוף פרוס דק (לשניצל) אבל גם כקציצות היא נפלאה.
קלה ומהירה.
מה
חצי ק״ג פרגיות טחון גס (אפשר גם חזה עוף או הודו)
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל סגול אדום קטן
2-3 שיני שום קלופות
2 עלים מגבעולי נענע
1 תפוח אדמה קטן קלוף
אל כל הירקות מכניסים למג׳מיקס ומרסקים, ממליחים מעט ומניחים בצד למספר דקות.
(אם אין מג׳ימיקס מרסקים וקוצצים דק).
- סוחטים את הירקות היטב ומוסיפים אותם לעוף הטחון.
- לתערובת מוסיפים ביצה, 2 כפות פירורי לחם, גרידת לימון, כף מיץ לימון, כף שמן זית, פלפל שחור, כף נענע מיובשת, כף סומאק, ועוד טיפת מלח. לשים היטב.
- יוצרים כ 15 כפיתות שהן קציצות עגולות שבסוף משטחים על כף היד (והן שטוחות ולא עגולות).
- למחבת מוסיפים 2-3 כפות שמן זית מחממים ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים את הקציצות ומניחים בצלחת.
- למחבת כמות שהיא מוסיפים 3 שיני שום פרוסות, 5-6 עלי מרווה טריים, צ׳ילי קצוץ, מטגנים כחצי דקה ומוסיפים חצי כוס יין לבן ומיץ מחצי לימון. מתבלים במלח ופלפל ומרתיחים.
- מחזירים את הקציצות ומבשלים עוד 3-4 דקות ברוטב. באמצע הופכים לצד שני.
- למי שאינו שומר כשרות: זה הרגע להוסיף כף גדושה של חמאה שתעשיר ותסמיך את הרוטב.
- למי ששומר כשרות: לערבב רבע כוס מים עם חצי כפית קורנפלור, להוסיף לסיר, להרתיח ולכבות.