כפיתות עוף ברוטב לימון ומרווה

אני משתגעת על המנה הזו.

בדכ״כ אנימכינה אותה עם חזה עוף פרוס דק (לשניצל) אבל גם כקציצות היא נפלאה.

קלה ומהירה.

מה

חצי ק״ג פרגיות טחון גס (אפשר גם חזה עוף או הודו)

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

1 בצל סגול אדום קטן

2-3 שיני שום קלופות

2 עלים מגבעולי נענע

1 תפוח אדמה קטן קלוף

גרידה מלימון אחד

אל כל הירקות מכניסים למג׳מיקס ומרסקים, ממליחים מעט ומניחים בצד למספר דקות.

(אם אין מג׳ימיקס מרסקים וקוצצים דק).

ותאכלס אתם יכולים לוותר על כל הירקות ורק להוסיף לעוף הטחון: ביצה אחת, שתי כפות פירורי לחם, פטרוזיליה, מלח פלפל וגרידה מלימון אחד וזהו. 

לרוטב

3 שיני שום פרוסות

6-8 עלי מרווה

חצי כוס יין לבן

מעט צ׳ילי

מלח פלפל

וכוס מים או ציר עוף

חצי כוס קמח לציפוי הקציצות.

  1. סוחטים את הירקות היטב ומוסיפים אותם לעוף הטחון.
  2. לתערובת מוסיפים ביצה, 2 כפות פירורי לחם, גרידת לימון, כף מיץ לימון, כף שמן זית, פלפל שחור, כף נענע מיובשת, כף סומאק, ועוד טיפת מלח. לשים היטב.
  3. יוצרים כ 15 כפיתות שהן קציצות עגולות שבסוף משטחים על כף היד (והן שטוחות ולא עגולות).
  4. טובלים אותן בקמח ומנערים היטב.
  5. למחבת מוסיפים 2-3 כפות שמן זית מחממים ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים את הקציצות ומניחים בצלחת.
  6. למחבת כמות שהיא מוסיפים  3 שיני שום פרוסות, 5-6 עלי מרווה טריים, צ׳ילי קצוץ, מטגנים כחצי דקה ומוסיפים  חצי כוס יין לבן ומיץ מחצי לימון. מתבלים במלח ופלפל ומרתיחים.
  7. מחזירים את הקציצות ומבשלים עוד 3-4 דקות ברוטב. באמצע הופכים לצד שני.
  8. למי שאינו שומר כשרות: זה הרגע להוסיף כף גדושה של חמאה שתעשיר ותסמיך את הרוטב.
  9. למי ששומר כשרות: לערבב רבע כוס מים עם חצי כפית קורנפלור, להוסיף לסיר, להרתיח ולכבות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מיני כווארי בגזר וקינמון

בעצם את התבשיל הזה מכינים גם עם קוביות בקר ויש מתכון בבלוג. המתכון כאן:  קוביות בקר וגזר ברוטב ארומטי  ואפשר להכין את התבשיל הנפלא הזה

סלט קיץ תאילנדי

געגועים לתאילנד. למטבח המדהים שלה, לטעמים שממלאים את הלב בצעקות התפעלות, כל פעם מחדש. את החריף והחמוץ והמתוק, החיוך המתוק של התאילנדים, את הכחול המדהים

מרק קטניות אפגני

מתחביביי: לעקוב אחרי מאמות ברחבי היוטיוב, והפעם מאפגניסטן. מרק קטניות עשיר ונפלא עם ארומות מטורפות של אסיה, טיפת לימון וכוסברה. מרק שהוא ארוחה אחת מלאה

תפוחי האדמה של הסטון

ראיתי בטיקטוק את הסרטונים להכנת תפוחי האדמה הנפלאים הללו וצחקתי נורא. מי שהמציא את הפטנט הגאוני הזה הוא לא אחר מהשף הבריטי המצחיק, המשוגע, היצירתי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.