כפיתות עוף ברוטב לימון ומרווה

אני משתגעת על המנה הזו.

בדכ״כ אנימכינה אותה עם חזה עוף פרוס דק (לשניצל) אבל גם כקציצות היא נפלאה.

קלה ומהירה.

מה

חצי ק״ג פרגיות טחון גס (אפשר גם חזה עוף או הודו)

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

1 בצל סגול אדום קטן

2-3 שיני שום קלופות

2 עלים מגבעולי נענע

1 תפוח אדמה קטן קלוף

גרידה מלימון אחד

אל כל הירקות מכניסים למג׳מיקס ומרסקים, ממליחים מעט ומניחים בצד למספר דקות.

(אם אין מג׳ימיקס מרסקים וקוצצים דק).

ותאכלס אתם יכולים לוותר על כל הירקות ורק להוסיף לעוף הטחון: ביצה אחת, שתי כפות פירורי לחם, פטרוזיליה, מלח פלפל וגרידה מלימון אחד וזהו. 

לרוטב

3 שיני שום פרוסות

6-8 עלי מרווה

חצי כוס יין לבן

מעט צ׳ילי

מלח פלפל

וכוס מים או ציר עוף

חצי כוס קמח לציפוי הקציצות.

  1. סוחטים את הירקות היטב ומוסיפים אותם לעוף הטחון.
  2. לתערובת מוסיפים ביצה, 2 כפות פירורי לחם, גרידת לימון, כף מיץ לימון, כף שמן זית, פלפל שחור, כף נענע מיובשת, כף סומאק, ועוד טיפת מלח. לשים היטב.
  3. יוצרים כ 15 כפיתות שהן קציצות עגולות שבסוף משטחים על כף היד (והן שטוחות ולא עגולות).
  4. טובלים אותן בקמח ומנערים היטב.
  5. למחבת מוסיפים 2-3 כפות שמן זית מחממים ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים את הקציצות ומניחים בצלחת.
  6. למחבת כמות שהיא מוסיפים  3 שיני שום פרוסות, 5-6 עלי מרווה טריים, צ׳ילי קצוץ, מטגנים כחצי דקה ומוסיפים  חצי כוס יין לבן ומיץ מחצי לימון. מתבלים במלח ופלפל ומרתיחים.
  7. מחזירים את הקציצות ומבשלים עוד 3-4 דקות ברוטב. באמצע הופכים לצד שני.
  8. למי שאינו שומר כשרות: זה הרגע להוסיף כף גדושה של חמאה שתעשיר ותסמיך את הרוטב.
  9. למי ששומר כשרות: לערבב רבע כוס מים עם חצי כפית קורנפלור, להוסיף לסיר, להרתיח ולכבות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סמבוסק לבנוני במילוי זנב שור

לכולם יש סמבוסק: לעירקים, לסורים, לטורקים, להודים (סמוסה) לפלשתינים, לערביי הגליל וגם ללבנונים. כל אחד קורא לו בשם אחר, לפעמים, והמילויים משתנים. הכי חשוב פה

פאייה ספרדית בסגנון ישראלי

המתכון לפאייה פידאוס נמצא כאן: פידאוס עוף (פאייה פידאוס)  פאייה עוף ואורז בסגנון ספרדי  האם ידעתם שהישראלים מתים מתים מתים על עופות? ישראלים אוכלים עוף

שעועית ירוקה עם קציצות בקר

אין, אין אין קלאסיקה יותר מהסיר הזה. לכל העדות, לכל המדינות בכל השכונות מבשלים את השעועית הירוקה עם קציצות בקר ברוטב עגבניות. הכי טעם של

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.