ריזוטו אספרגוס לימון

מי האמין שאספרגוס יכול להיות טעים כל כך?

שנים אני עוברת ליד הירק הזה, טועמת פה טועמת שם ואף פעם לא ממש עפתי עליוֿ

(טוב, גם לא עכשיו) אבל בשילוב של לימון וריזוטו זה מאכל אלוהי. אלוהי.

האמת… אני חושדת שזה בזכות הלימון, שהוא אהבה גדולה.

אין צורך לפחד להכין ריזוטו זה באמת לא כזה מסובך, 20 דקות וזהו.

כדאי קודם לקרוא את המדריך שלי לריזוטו ואחר כך לעבור למתכון הזה.

המדריך לריזוטו כאן

כל הסודות לריזוטו איטלקי

ואז הריזוטו עם האספרגוס והלימון.

הכנה

קוטמים את כותרת האספרגוס (בערך 4-5 ס״מ), חותכים לאורך שוטפים ומניחים בצד.

קוטמים את החלק התחתון והקשה של האספרגוס (בערך 5-6 ס״מ) ומניחים בצד.

את החלק האמצעי קולפים באמצעות קולפן חותכים לטבעות בעובי 1 ס״מ ומניחים בצד.

מה

1 כוס  אורז ארבוריו או אחר לריזוטו

ציר המורכב מ: קליפת האספרגוס, החלקים התחתונים, בצל גדול, גזר גדול, חתיכת סלרי וקליפת לימון צהוב – בערך 5 כוסות ציר  שרותח ומבעבע חצי שעה

1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות

שמן זית, חמאה, גבינת פרמז׳ן מגוררת

מלח, פלפל

לימון צהוב גדול – הקליפה לציר מיץ מחצי לימון לריזוטו

פרמז׳ן חצי כוס מגורר גס

1/2 כוס יין לבן יבש

חמאה 50 גרם קוביות קרות

איך 

מטגנים בצל עם שמן זית ואת טבעות האספרגוס, מוסיפים מעט מלח ומטגנים בערך 7-8 דקות.

בסיר נוח מוסיפים שמן זית מעט ומעט חמאה ומוסיפים את האורז, מטגנים על להבה בינונית בערך 5 דקות.

מוסיפים את היין הלבן מאדים.

מתחילים להוסיף את הציר, כל פעם מצקת אחת אחר השנייה.

בישול הריזוטו אורך כ 15-18 דקות (תלוי ברכות האורז, אני מעדיפה שהוא נגיס מעט ולא רך לגמרי).

אחרי 12 דקות בישול מוסיפים את טבעות האספרגוס והבצל וממשיכים לבשל.

אחרי 15-1 דקות מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להטמעתה בריזוטו.

מכבים את האש ומוסיפים את מיץ הלימון והגבינה מערבבים היטב. מוסיפים את הכותרות החתוכות ומערבבים שוב.

מתקבלת תערובת קרמית עם ניחוח נפלא של לימון.

טועמים ומתקנים טעמים, מכסים למשך 5 דקות.

מגישים וזולפים מעל שמן זית.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לחמניות חמאה עם צימוקים ושקדים

לחמניות חמאה עם צימוקים ושקדים ובאמת… כל מילה מיותרת. אני משתגעת עליהן, הן רכות וכשהן יוצאות מהתנור כל הבית מריח צימוקים ושקדים. ריח של חג

עוגת בריוש גבינה 4 שכבות

את העוגה הזו ראיתי במגזין איטלקי שקניתי לפני 3 שנים !!! 3 שנים שאני מתכננת להכין את העוגה הזו. (טוב לא ממש, המגזין שכב יחד

פאני פורי בסלסת עגבניות ודגים

פאני פורי הוא אוכל רחוב בהודו. לא הייתי בהודו. עדיין, אבל אני צופה בכל כך הרבה סרטי תרבות ואוכל ובהודיות שמבשלות ביוטיוב שאני כבר מכירה

לביבות תפוחי אדמה – רושתי ולאטקס

בפוסט הזה יש מתכונים לרושתי שהיא לביבת תפוחי אדמה שווייצרית ומשגעת.  ויש גם מתכון ללאטקס – שהיא לביבת תפוחי אדמה משגעת. ההבדל ביניהן הוא שהרושתי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.