ריזוטו אספרגוס לימון

מי האמין שאספרגוס יכול להיות טעים כל כך?

שנים אני עוברת ליד הירק הזה, טועמת פה טועמת שם ואף פעם לא ממש עפתי עליוֿ

(טוב, גם לא עכשיו) אבל בשילוב של לימון וריזוטו זה מאכל אלוהי. אלוהי.

האמת… אני חושדת שזה בזכות הלימון, שהוא אהבה גדולה.

אין צורך לפחד להכין ריזוטו זה באמת לא כזה מסובך, 20 דקות וזהו.

כדאי קודם לקרוא את המדריך שלי לריזוטו ואחר כך לעבור למתכון הזה.

המדריך לריזוטו כאן

כל הסודות לריזוטו איטלקי

ואז הריזוטו עם האספרגוס והלימון.

הכנה

קוטמים את כותרת האספרגוס (בערך 4-5 ס״מ), חותכים לאורך שוטפים ומניחים בצד.

קוטמים את החלק התחתון והקשה של האספרגוס (בערך 5-6 ס״מ) ומניחים בצד.

את החלק האמצעי קולפים באמצעות קולפן חותכים לטבעות בעובי 1 ס״מ ומניחים בצד.

מה

1 כוס  אורז ארבוריו או אחר לריזוטו

ציר המורכב מ: קליפת האספרגוס, החלקים התחתונים, בצל גדול, גזר גדול, חתיכת סלרי וקליפת לימון צהוב – בערך 5 כוסות ציר  שרותח ומבעבע חצי שעה

1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות

שמן זית, חמאה, גבינת פרמז׳ן מגוררת

מלח, פלפל

לימון צהוב גדול – הקליפה לציר מיץ מחצי לימון לריזוטו

פרמז׳ן חצי כוס מגורר גס

1/2 כוס יין לבן יבש

חמאה 50 גרם קוביות קרות

איך 

מטגנים בצל עם שמן זית ואת טבעות האספרגוס, מוסיפים מעט מלח ומטגנים בערך 7-8 דקות.

בסיר נוח מוסיפים שמן זית מעט ומעט חמאה ומוסיפים את האורז, מטגנים על להבה בינונית בערך 5 דקות.

מוסיפים את היין הלבן מאדים.

מתחילים להוסיף את הציר, כל פעם מצקת אחת אחר השנייה.

בישול הריזוטו אורך כ 15-18 דקות (תלוי ברכות האורז, אני מעדיפה שהוא נגיס מעט ולא רך לגמרי).

אחרי 12 דקות בישול מוסיפים את טבעות האספרגוס והבצל וממשיכים לבשל.

אחרי 15-1 דקות מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להטמעתה בריזוטו.

מכבים את האש ומוסיפים את מיץ הלימון והגבינה מערבבים היטב. מוסיפים את הכותרות החתוכות ומערבבים שוב.

מתקבלת תערובת קרמית עם ניחוח נפלא של לימון.

טועמים ומתקנים טעמים, מכסים למשך 5 דקות.

מגישים וזולפים מעל שמן זית.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חבל הבאסקים: פיסה מגן עדן

חבל הבאסקים כשאומרים לי חבל הבאסקים, אני מייד נזכרת בפינצ׳וס הקטנים והמטריפים, בטעמים של ספרד החושנית, בצבעים ירוקים וטעימים של חבל ארץ הררי ומשובח. אני

העוגה של דריו צ׳קיני קיאנטי

דריו צ׳קיני הוא שם דבר בעולם והוא מגיע מקיאנטי. הקצב הכי מפורסם שם. בקיצור הלכנו לאכול אצלו. ואז הקסם הזה מסתובב בין השולחנות, עטוי כולו

לחמאג׳ון טורקי אוטנטי

יש לי מתכון ללחמא בעג׳ין ים תיכוני ומהיר הכנה והוא באמת טעים וקל. המתכון פה:  לחמא בעג׳ין עם פטנט. אבל הלחמאג׳ון הזה הוא טורקי אוטנטי.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.