כמו כל דבר טעים זה המרק הזה נוצר מערבוב של סגנונות ושאריות.

והמרק הזה הוא ארוחה שלמה בסיר אחד. פוקצ׳ה חמה בצד או לחם או פיתה הכל הולך וזהו.

ככלל כל המרקים שלי מבוססים על ציר עוף, ככה אמא שלי עשתה, כך גם אני.

והציר הזה הוא הכי פשוט בעולם מהמוצר הכי פשוט בעולם: גרונות מרק ומים שמרתיחים כשעה, מסירים את הקצף

מסננים וזהו.

אם יש לכם קצב נחמד הוא גם ייתן לכם אותם במתנה.

כי מי מכין צירים היום בימינו ומי אוכל גרונות עוף?

ולמה גרונות עוף? כי יש בהם המון עצם וכל הטעם טמון בעצם ומינימום של שומן.

וגם אם אתם ממש ממש רוצים להיות קצת אמא שלי שהיתה בשלנית אחת ויחידה ביקום : אז לאחר בישול הציר, פרקו את בשר הגרונות, שהוא רך ועדין והוסיפו אותו למרק. לכל מרק.

אבל….גם ציר צמחוני יעשה את העבודה ובצר לכם…גם מים…הכל טוב.

מה

לקציצות 

3 נתחי פרגיות שלמים

1/2 בצל אדום

2 שיני שום

6 גבעולי פטרוזיליה שטופים

1/2 כוס קמח חומוס

מלח, פלפל, 1/2 כפית לימון פרסי טחון או לימון כבוש או בלי.

איך

את הכל זורקים למגי׳מיקס וטוחנים גס

מוסיפים את קמח החומוס ומניחים בצד למנוחה של 10 דקות.

יוצרים קציצוניות קטנטות ומניחים בצד.

למרק 

1.5 ליטר ציר עוף או מים

1 גזר גדול קצוץ לקוביות

1 בצל גדול קצוץ לקוביות

1 תפוח אדמה גדול קלוף חתוך לקוביות

1 כרישה גדולה שטופה וקצוצה

3 גבעולי סלרי טריים עם העלים קצוצים דק דק

3-4 שיני שום קצוצות ֿ

גבעול מרווה יפה ונדיב

חבילה (5-6) גבעולי מנגולד שטופים וקצוצים

מלח, פלפל שחור, שמן זית.

2-3 כפות חיטה, גריסים, אורז או אפילו אטריות

לקראת הסוף מוסיפים כוס של פטרוזיליה קצוצה.

איך לסיר רחב ונדיב מוסיפים 2-3 כפות שמן זית ואת הבצל והכרישה. מטגנים מספר דקות עד שמתחילים להשחים.

מוסיפים את השום,מרווחה, הגזר, הסלרי, קוביות תפוחי האדמה ומטגנים עד שהירקות זהובים שחומים.

מוסיפים את המנגולד ומטגנים כדקה.

מוסיפים את הציר מתבלים במעט מלח ופלפל, מרתיחים, מוסיפים את הגריסים ומרתיחים.

כשהמרק רותח, מוסיפים בעדינות את הקציצויות לא נוגעים בהם, מרתיחים שוב,מוסיפים פטרוזיליה, מנמיכים ומבשלים כחצי שעה עד 40 דקות.

טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ריזוטו אספרגוס לימון

מי האמין שאספרגוס יכול להיות טעים כל כך? שנים אני עוברת ליד הירק הזה, טועמת פה טועמת שם ואף פעם לא ממש עפתי עליוֿ (טוב,

עוגת פילו יוונית נהדרת bougatsa

ואז …הגענו לכיכר הגיבורים בשכונת פסיירי המשגעת שבאתונה. ובכיכר בית קפה מסעדה יפהפיה, מעוצבת, תקרותיה גבוהים, הריצוף, החלונות השולחנות, הכל בטוב טעם, משוחזר ונאמן למקור.

מרק מיניסטרונה מטוסקנה

בחורף מה יותר נכון ממרק מינסטרונה איטלקי מטוסקנה? עשיר בירקות שורש וטעמים נפלאים ועמוקים, שעועית איטלקית וורדרדה אני משמתמשת בבורלוטי  Borlotti  שהיא שעועית מעט וורדרדה

קציצות פרגית עוף וחצילים

תשמעו סיפור: אני גרה בבניין שהוא בניין “כמו של פעם”. יש לנו דף פייסבוק משותף ואנחנו מחליפים, דעות, רעיונות, עזרה הדדית וגם מבלים ביחד בחצר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.