כמו כל דבר טעים זה המרק הזה נוצר מערבוב של סגנונות ושאריות.

והמרק הזה הוא ארוחה שלמה בסיר אחד. פוקצ׳ה חמה בצד או לחם או פיתה הכל הולך וזהו.

ככלל כל המרקים שלי מבוססים על ציר עוף, ככה אמא שלי עשתה, כך גם אני.

והציר הזה הוא הכי פשוט בעולם מהמוצר הכי פשוט בעולם: גרונות מרק ומים שמרתיחים כשעה, מסירים את הקצף

מסננים וזהו.

אם יש לכם קצב נחמד הוא גם ייתן לכם אותם במתנה.

כי מי מכין צירים היום בימינו ומי אוכל גרונות עוף?

ולמה גרונות עוף? כי יש בהם המון עצם וכל הטעם טמון בעצם ומינימום של שומן.

וגם אם אתם ממש ממש רוצים להיות קצת אמא שלי שהיתה בשלנית אחת ויחידה ביקום : אז לאחר בישול הציר, פרקו את בשר הגרונות, שהוא רך ועדין והוסיפו אותו למרק. לכל מרק.

אבל….גם ציר צמחוני יעשה את העבודה ובצר לכם…גם מים…הכל טוב.

מה

לקציצות 

3 נתחי פרגיות שלמים

1/2 בצל אדום

2 שיני שום

6 גבעולי פטרוזיליה שטופים

1/2 כוס קמח חומוס

מלח, פלפל, 1/2 כפית לימון פרסי טחון או לימון כבוש או בלי.

איך

את הכל זורקים למגי׳מיקס וטוחנים גס

מוסיפים את קמח החומוס ומניחים בצד למנוחה של 10 דקות.

יוצרים קציצוניות קטנטות ומניחים בצד.

למרק 

1.5 ליטר ציר עוף או מים

1 גזר גדול קצוץ לקוביות

1 בצל גדול קצוץ לקוביות

1 תפוח אדמה גדול קלוף חתוך לקוביות

1 כרישה גדולה שטופה וקצוצה

3 גבעולי סלרי טריים עם העלים קצוצים דק דק

3-4 שיני שום קצוצות ֿ

גבעול מרווה יפה ונדיב

חבילה (5-6) גבעולי מנגולד שטופים וקצוצים

מלח, פלפל שחור, שמן זית.

2-3 כפות חיטה, גריסים, אורז או אפילו אטריות

לקראת הסוף מוסיפים כוס של פטרוזיליה קצוצה.

איך לסיר רחב ונדיב מוסיפים 2-3 כפות שמן זית ואת הבצל והכרישה. מטגנים מספר דקות עד שמתחילים להשחים.

מוסיפים את השום,מרווחה, הגזר, הסלרי, קוביות תפוחי האדמה ומטגנים עד שהירקות זהובים שחומים.

מוסיפים את המנגולד ומטגנים כדקה.

מוסיפים את הציר מתבלים במעט מלח ופלפל, מרתיחים, מוסיפים את הגריסים ומרתיחים.

כשהמרק רותח, מוסיפים בעדינות את הקציצויות לא נוגעים בהם, מרתיחים שוב,מוסיפים פטרוזיליה, מנמיכים ומבשלים כחצי שעה עד 40 דקות.

טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לחמניות חמאה בקליעה מיוחדת

מעבר לעבודה שהבצק של הלחמניות הללו טעים להפליא, קליל וריחני הקליעה שלהן ממש יפה. להגיש לחמניה כזו לכל אורח בתחילת ארוחה חגיגית, זו מחווה מקסימה

טאראלי – כעכים מלוחים בסגנון נאפולי

את הטראלי האלה אפשר למצוא בכל מקום בנאפולי ובדרום איטליה בכלל. מדובר בכעכים קשים, מלוחים ומפולפלים שמועשרים בשקדים קלויים וזה טעים בטירוף. אפשר לנשנש אותם

הרביולי האיטלקי של סרדיניה

קודם כל להירגע. אין צורך לקפל את הרביולי שלכם בקיפול המרהיב הזה. אפשר גם לקרוץ עיגול, למלא ולסגור לצורת חצי ירח. אפשר גם לצורת טורליני,

סרדיניה אהובתי

שלוש שנים ושלוש נסיעות נדרשו לי כדי להשלים את הפוסט על סרדיניה. הנסיעה הראשונה החלה 3 חודשים בדיוק מפרוץ הקורונה בעולם. היינו אחרי מסע מהמם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.