כמו כל דבר טעים זה המרק הזה נוצר מערבוב של סגנונות ושאריות.

והמרק הזה הוא ארוחה שלמה בסיר אחד. פוקצ׳ה חמה בצד או לחם או פיתה הכל הולך וזהו.

ככלל כל המרקים שלי מבוססים על ציר עוף, ככה אמא שלי עשתה, כך גם אני.

והציר הזה הוא הכי פשוט בעולם מהמוצר הכי פשוט בעולם: גרונות מרק ומים שמרתיחים כשעה, מסירים את הקצף

מסננים וזהו.

אם יש לכם קצב נחמד הוא גם ייתן לכם אותם במתנה.

כי מי מכין צירים היום בימינו ומי אוכל גרונות עוף?

ולמה גרונות עוף? כי יש בהם המון עצם וכל הטעם טמון בעצם ומינימום של שומן.

וגם אם אתם ממש ממש רוצים להיות קצת אמא שלי שהיתה בשלנית אחת ויחידה ביקום : אז לאחר בישול הציר, פרקו את בשר הגרונות, שהוא רך ועדין והוסיפו אותו למרק. לכל מרק.

אבל….גם ציר צמחוני יעשה את העבודה ובצר לכם…גם מים…הכל טוב.

מה

לקציצות 

3 נתחי פרגיות שלמים

1/2 בצל אדום

2 שיני שום

6 גבעולי פטרוזיליה שטופים

1/2 כוס קמח חומוס

מלח, פלפל, 1/2 כפית לימון פרסי טחון או לימון כבוש או בלי.

איך

את הכל זורקים למגי׳מיקס וטוחנים גס

מוסיפים את קמח החומוס ומניחים בצד למנוחה של 10 דקות.

יוצרים קציצוניות קטנטות ומניחים בצד.

למרק 

1.5 ליטר ציר עוף או מים

1 גזר גדול קצוץ לקוביות

1 בצל גדול קצוץ לקוביות

1 תפוח אדמה גדול קלוף חתוך לקוביות

1 כרישה גדולה שטופה וקצוצה

3 גבעולי סלרי טריים עם העלים קצוצים דק דק

3-4 שיני שום קצוצות ֿ

גבעול מרווה יפה ונדיב

חבילה (5-6) גבעולי מנגולד שטופים וקצוצים

מלח, פלפל שחור, שמן זית.

2-3 כפות חיטה, גריסים, אורז או אפילו אטריות

לקראת הסוף מוסיפים כוס של פטרוזיליה קצוצה.

איך לסיר רחב ונדיב מוסיפים 2-3 כפות שמן זית ואת הבצל והכרישה. מטגנים מספר דקות עד שמתחילים להשחים.

מוסיפים את השום,מרווחה, הגזר, הסלרי, קוביות תפוחי האדמה ומטגנים עד שהירקות זהובים שחומים.

מוסיפים את המנגולד ומטגנים כדקה.

מוסיפים את הציר מתבלים במעט מלח ופלפל, מרתיחים, מוסיפים את הגריסים ומרתיחים.

כשהמרק רותח, מוסיפים בעדינות את הקציצויות לא נוגעים בהם, מרתיחים שוב,מוסיפים פטרוזיליה, מנמיכים ומבשלים כחצי שעה עד 40 דקות.

טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

בורדו עיר היין והחיים הטובים

בור-דו-x איזו עיר, יאללה שלכם. החברים הצרפתים שלי אומרים, שבורדו עכשיו מתעוררת לתיירות פנים חזקה ונחשבת לעיר המתוירת השנייה אחרי פריז. בשני העשורים האחרונים עשתה

קרוקט איטלקי עם טונה וריקוטה

זה פשוט טעים !ֿ קרוקט, שמכינים מפירה תפו”א מצופה בפירורי לחם ומטוגן בשמן. ספלאש של לימון. וואו.  לפורטוגזים ולספרדים יש קרוקטים שהם עושים מבשמל ומוסיפים

ממרח עוף מעודן בסגנון צרפתי

את הרייט הזה הכרתי במחוז הדורדון בצרפת שהוא אחד המחוזות הכי יפים בעיניי בצרפת ובעולם בכלל. פשוט אזור עצר נשימה ביופיו. פוסט שלם הקדשתי למקום

קציצות עוף מטוגנות מהירות

את הקציצות האלה אני אוהבת להכין אחרי שבת של אוכל עשיר וכבד, לים או סתם לארוחה קלילה. והן הכי מתאימות לארוחת קיץ קלילה. הן קלילות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.