קדירת בשר חורפית בשעועית ולימון פרסי

לימון פרסי הוא בעצם ליים מיובש והוא אחד התבלינים הכי אהובים אצלנו בבית.

הכי הכי מתאים לבשל איתו תבשילי בשר ארוכים ומחממים וזה ממש מעולה אם מוסיפים להם קטניות, למשל שעועית יבשה.

השילוב הזה בין הקטניות ללימון והתבלינים האקזוטיים ממלאים את הבית בריחות של ארצות רחוקות וטעימות.

מה

סבלנות, כיוון שמדובר בתבשיל ארוך.

1 ק״ג בשר חתוך לקוביות בינוניות, בשר לבישול ארוך: צלעות, צוואר, שריר.

3 קבנוסים פרוסים לעיגולים

2 בצלים בינונים קצוצים

5-6 שיני שום קצוצות

2 גבעוליי סלרי עם העלים קצוצים

3-4 לימונים פרסים,

מעט צ׳ילי, חצי כפית הל טחון או 5-6 תרמלים,

חצי כפית כורכום, חצי כפית כוסברה יבשה חצי כפית ג׳ינג׳ר טחון

2 כפות רסק עגבניות

שמן זית, מלח פלפל שחור גרוס טרי

3 כוסות מים רותחים

250 גרם שעועית לבנה יבשה מושרית 24 שעות מבושלת ומרוככת.

להשלמה: כוסברה טרייה קצוצה.

איך 

שוברים במכה את הלימון הפרסי ומשרים אותו במים חמימים.

לסיר נוח לבישול ארוך מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבשר עד שהוא משחים.

מוסיפים את הסלרי, שום בצל וממשיכים לטגן.

מוסיפים את הקבנוס ומטגנים.

מוסיפים את התבלינים והלימון הפרסי, מטגנים דקה ומוסיפים מים רותחים.

מכסים ומבשלים בערך שעתיים עד שהבשר כמעט רך.

מוסיפים את השעועית המבושלת וממשיכים לבשל עוד כשעה.

מגישים עם כוסברה טרייה ואפשר להוסיף סחיטת לימון נוספת

דרך אחרת לבישול היא להשלים את התהליך עד לרתיחה ולהעביר לתנור על 100 מעלות למשך 4-6 שעות. 

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מאפה שמרים צרפתי במילוי קרם שקדים

אין לי הרבה מה לומר על מאפה השמרים העשיר הצרפתי הזה, שממולא בקרם שקדים נפלא, מעוטר בצימוקים כהים וטעימים, זורק אותי לרחובות המארה בפריז, בשיטוט

ארוחת דגים וירקות מהירה וקלה

קונים דג, קולפים ירקות, מערבבים, מכניסים לתנור, אופים ועפים על ארוחה טעימה, קלילה ובריאה. מעט טחינה מעל המאפה, או ליד, כוס יין ולחם טוב. מי

חצי פלפל ממולא

אם יש פלפל ממולא, למה אין חצי פלפל ממולא? בפרט שההתעסקות עם חצי פלפל, קלה פי כמה, מזו של פלפל שלם. אני גם אוהבת להכין

פילה דג בצלפים ויין לבן

אין יותר מידי להכביר מילים על המנה המעודנת, האצילית והמרשימה הזו. והיא גם כל כך קלה להכנה. אפשר להכין את הרוטב בנפרד ואת הדגים בנפרד

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.