לימון פרסי הוא בעצם ליים מיובש והוא אחד התבלינים הכי אהובים אצלנו בבית.
הכי הכי מתאים לבשל איתו תבשילי בשר ארוכים ומחממים וזה ממש מעולה אם מוסיפים להם קטניות, למשל שעועית יבשה.
השילוב הזה בין הקטניות ללימון והתבלינים האקזוטיים ממלאים את הבית בריחות של ארצות רחוקות וטעימות.
מה
סבלנות, כיוון שמדובר בתבשיל ארוך.
1 ק״ג בשר חתוך לקוביות בינוניות, בשר לבישול ארוך: צלעות, צוואר, שריר.
3 קבנוסים פרוסים לעיגולים
2 בצלים בינונים קצוצים
5-6 שיני שום קצוצות
2 גבעוליי סלרי עם העלים קצוצים
3-4 לימונים פרסים,
מעט צ׳ילי, חצי כפית הל טחון או 5-6 תרמלים,
חצי כפית כורכום, חצי כפית כוסברה יבשה חצי כפית ג׳ינג׳ר טחון
2 כפות רסק עגבניות
שמן זית, מלח פלפל שחור גרוס טרי
3 כוסות מים רותחים
250 גרם שעועית לבנה יבשה מושרית 24 שעות מבושלת ומרוככת.
להשלמה: כוסברה טרייה קצוצה.
איך
שוברים במכה את הלימון הפרסי ומשרים אותו במים חמימים.
לסיר נוח לבישול ארוך מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבשר עד שהוא משחים.
מוסיפים את הסלרי, שום בצל וממשיכים לטגן.
מוסיפים את הקבנוס ומטגנים.
מוסיפים את התבלינים והלימון הפרסי, מטגנים דקה ומוסיפים מים רותחים.
מכסים ומבשלים בערך שעתיים עד שהבשר כמעט רך.
מוסיפים את השעועית המבושלת וממשיכים לבשל עוד כשעה.
מגישים עם כוסברה טרייה ואפשר להוסיף סחיטת לימון נוספת
דרך אחרת לבישול היא להשלים את התהליך עד לרתיחה ולהעביר לתנור על 100 מעלות למשך 4-6 שעות.