מרק עגבניות נפלא נפלא שאני גם משתמשת בו כציר או רוטב או תוספת למאכלים אחרים,
למשל:
להטביע בו רצועות דג מטוגנות, טורטליני מבושלים, רצועות סינטה צרובה, קוביות פרגית עוף על הגריל.
כל כך טעים ומיוחד.
מה
1 ק״ג עגבניות מכל הסוגים: תמר, מגי, שרי, רגיל שתהיינה אדומות וחצויות
1 בצל סגול גדול חתוך לחצי
3-4 שיני שום גדולות לא קלופות
1 פלפל צ׳ילי. אדום
1 גמבה אדומה מנוקה מגרעינים חתוכה ל-4
מעט טימין, ענפון רוזמרין ומעט מרווה
מלח, פלפל שחור, שמן זית
קופסת קרם קוקוס
1 כוס מים רותחים עדיף ציר עוף (אופציונלי)
איך
מחממים תנור ל 200 מעלות.
על תבנית מפזרים את העגבניות והירקות מפלפלים ממליחים מוסיפים את עשבי התיבול ומזליפים שמן זית בנדיבות.
אופים כ4-60 דקות, עד שהירקות מתרככים אפילו מעט משחימים.
מעבירים הכל as is לבלנדר או מג׳ימיקס וטוחנים היטב עד שהתערובת חלקה לגמרי.
מעבירים לסיר ומחממים, מוסיפים קרם קוקוס ומרתיחים על להבה נמוכה 4-5 דקות, טועמים תיבול ומתקנים.
מוסיפים את ציר העוף או המים לפי צורך ולפי רמת הסמיכות הרצויה.