מרק עגבניות צלויות שהוא גם רוטב נפלא

מרק עגבניות נפלא נפלא שאני גם משתמשת בו כציר או רוטב או תוספת למאכלים אחרים,

למשל:

להטביע בו רצועות דג מטוגנות, טורטליני מבושלים, רצועות סינטה צרובה, קוביות פרגית עוף על הגריל.

כל כך טעים ומיוחד.

מה 

1 ק״ג עגבניות מכל הסוגים: תמר, מגי, שרי, רגיל שתהיינה אדומות וחצויות

1 בצל סגול גדול חתוך לחצי

3-4 שיני שום גדולות לא קלופות

1 פלפל צ׳ילי. אדום

1 גמבה אדומה מנוקה מגרעינים חתוכה ל-4

מעט טימין, ענפון רוזמרין ומעט מרווה

מלח, פלפל שחור, שמן זית

קופסת קרם קוקוס

1 כוס מים רותחים עדיף ציר עוף (אופציונלי)

איך 

מחממים תנור ל 200 מעלות.

על תבנית מפזרים את העגבניות והירקות מפלפלים ממליחים מוסיפים את עשבי התיבול ומזליפים שמן זית בנדיבות.

אופים כ4-60 דקות, עד שהירקות מתרככים אפילו מעט משחימים.

מעבירים הכל as is לבלנדר או מג׳ימיקס וטוחנים היטב עד שהתערובת חלקה לגמרי.

מעבירים לסיר ומחממים, מוסיפים קרם קוקוס ומרתיחים על להבה נמוכה 4-5 דקות, טועמים תיבול ומתקנים.

מוסיפים את ציר העוף או המים לפי צורך ולפי רמת הסמיכות הרצויה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלט יווני קלאסי

קצת צובט בלב כשאתה רואה איזה גלגולים עבר הסלט היווני עם השנים ובמקומות השונים ברחבי העולם בכלל ובישראל בפרט. כי מה ביקשו היוונים בסך הכל?

עוגת ריקוטה ושקדים

זו העוגה הכי קלה בעולם. מפרידים, מקציפים, מערבבים ושולחים לתנור. זהו. כשהיא מצטננת ונוגסים בה, מקבלים טעם שקדים עשיר, התוך שלה לח ועסיסי, כמעט כמו

פנינים של גריסים

גריסי פנינה זהובים בסיר שלכם אכלתי אותם במסעדה טורקית נהדרת. צ׳ייה. במקום תוספת של אורז, או קוסקוס או פתיתים יש תחליף ראוי, טעים ומיוחד :

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.