מנה ראשונה לאירוחים, פגז !
מה
6 עלי סיגר קנויים או 12 ריבועי פילו בגודל 18X18
למילוי
1 בצל לבן גדול קצוץ לקוביות.
2 פרוסות חזה עוף (שניצל)- קצוצות לקוביות
1/2 כפית בהרט
1 כף סויה
1 כפית ג'ינגר ושום כתושים
1/2 כפית קארי
פלפל שחור גרוס טרי
1 כף פירורי לחם.
2 כפות שמן זית
לדבק: שתי כפות קמח + 3 כפות מים.
במחבת חמה להוסיף את הבצל והשמן ולטגן על להבה בינונית עד שמתחיל להשחים. להוסיף שום קצוץ וג'ינג'ר. להוסיף את רצועות העוף ולהמשיך לטגן על להבה בינונית. להוסיף את כל התבלינים , להוסיף סויה ולהוריד מהאש.
לצנן היטב ולהוסיף את פירורי הלחם.
(אם משתמשים בפילו יש להניח שתי חתיכות זו על זה ולשמן אותן היטב)
למלא את הפילו במילוי ולגלגל לסיגר מהודק להדביק את הקצה במעט קמח ומים.
בשלב זה ניתן להקפיא.
לפני הארוחה – למלא סיר טיגון בשמן בעומק של כ-2 ס"מ ולטגן את הסיגרים על להבה בינונית. להספיג אותם היטב טרם ההגשה.
אפשר לאפות את הסיגרים : לחמם תנור לחום 200 מעלות, לשמן את הפילו מבחוץ ולאפות כעשרים דקות עד שמזהיב.
להגיש חם עם טחינה וסלסה.
הערה: כדאי ורצוי לאפות בסמוך לארוחה . (להכניס לתנור חם גם כשמדובר בפילו הקפוא).
סלסה
2 עגבניות אדומות מחולקות לרבעים, מרוקנות מגרעינים וליבה קצוצות לקוביות קטנות.
1/2 בצל אדום קצוץ לקוביות קטנות
ענף סלרי או 3 ענפי פטרוזיליה קצוצים
1 שן שום קצוצה או כתושה
מלח, שמן זית
2-3 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ בן יין.