תבשיל שרי מתובל על שמיכת לבנה

לתת מתכון למנה הזו הוא אחד הדברים המביכים שעשיתי בניהול הבלוג הזה.

למה?

כי אין ממש מתכון, כי זה הכי קל בעולם, כי עושים את זה בדקה וחצי

ואז כולם משתגעים כמה טעים, כמה פשוט וכמה מתאים לכל אירוע, לכל ארוחה ולכל מצב רוח.

רק תכינו לחם טעים ליד….

מה

200 גרם לבנה labane (אפשר לקנות או להכין מתכון בהמשך)

2 כוסות עגבניות שרי מכל הצבעים

2-3 כפות זיתי קלמטה

2-3 שיני שום פרוסות

1 בצל סגול פרוס

שמן זית, מלח, פלפל, צ׳ילי,

איך 

לבנה  לוקחים מסננת ומרפדים אותה בבד חיתול או גאזה, אם אין מקפלים נייר סופג ל -4-5 שכבות ומרפדים את המסננת. בקערה נפרדת מערבבים 4-5 גביעי יוגורט שמן (הכי שמן שתמצאו), ממליחים מעט ומניחים במסננת, משאירים לפחות 6 שעות אפשרי כל הלילה.

ככל שמשאירים זמן רב יותר כך היוגורט מנקז יותר נוזלים והגבינה הופכת לסמיכה וטעימה.

לסלט

במחבת או סיר רחב מוסיפים מעט שמן זית את הבצל, השרי ואת השום ומטגנים על להבה בינונית ממליחים טיפה

מטגנים כ 10 דקות עד שהעגבניות מתחילות להתפוצץ ולהגיר נוזלים אבל עדיין שומרים על הצורה.

מוסיפים זיתים, מתבלים מעט במלח פלפל וצ׳ילי ומורידים מהאש.

להגשה

מורחים את הלבנה על צלחת גדולה, מעל מניחים את הסלט הטעים הזה, קר או חם, ומגישים לקול תרועות הסועדים וליד משהו לנגב איתו.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ביסקוטי – העוגיה האיטלקית שלי

אני אוהבת בישקוטי. עוגיה איטלקית מצפון איטליה. למרות שהשם ״ביסקוטי״ הוא שם כולל לעוגיות בכלל, כשאומרים בישקוטי – מתכוונים לזו. בדיוק. אני אוהבת את השקדים

עוגיות תחרה קטלניות

קטלניות. אני מזהירה. קרמליות, קראצ׳יות, דקיקות ומעלפות. והכי קלות בעולם להכנה. החורים הקטנטנים דרכם עובר האור ושוטף את כל הזהב החום הזה הם שהקנו לעוגיה

לביבות ירק ושקדים

לא סוד שאני אוהבת ירקות ולא סוד שאני אוהבת קציצות. עכשיו סגר. כולנו בבית. מה שאומר בעצם: לפחות שתי ארוחות ביום. אחת מהן חייבת להיות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.