לתת מתכון למנה הזו הוא אחד הדברים המביכים שעשיתי בניהול הבלוג הזה.
למה?
כי אין ממש מתכון, כי זה הכי קל בעולם, כי עושים את זה בדקה וחצי
ואז כולם משתגעים כמה טעים, כמה פשוט וכמה מתאים לכל אירוע, לכל ארוחה ולכל מצב רוח.
רק תכינו לחם טעים ליד….
מה
200 גרם לבנה labane (אפשר לקנות או להכין מתכון בהמשך)
2 כוסות עגבניות שרי מכל הצבעים
2-3 כפות זיתי קלמטה
2-3 שיני שום פרוסות
1 בצל סגול פרוס
שמן זית, מלח, פלפל, צ׳ילי,
איך
לבנה לוקחים מסננת ומרפדים אותה בבד חיתול או גאזה, אם אין מקפלים נייר סופג ל -4-5 שכבות ומרפדים את המסננת. בקערה נפרדת מערבבים 4-5 גביעי יוגורט שמן (הכי שמן שתמצאו), ממליחים מעט ומניחים במסננת, משאירים לפחות 6 שעות אפשרי כל הלילה.
ככל שמשאירים זמן רב יותר כך היוגורט מנקז יותר נוזלים והגבינה הופכת לסמיכה וטעימה.
לסלט
במחבת או סיר רחב מוסיפים מעט שמן זית את הבצל, השרי ואת השום ומטגנים על להבה בינונית ממליחים טיפה
מטגנים כ 10 דקות עד שהעגבניות מתחילות להתפוצץ ולהגיר נוזלים אבל עדיין שומרים על הצורה.
מוסיפים זיתים, מתבלים מעט במלח פלפל וצ׳ילי ומורידים מהאש.
להגשה
מורחים את הלבנה על צלחת גדולה, מעל מניחים את הסלט הטעים הזה, קר או חם, ומגישים לקול תרועות הסועדים וליד משהו לנגב איתו.