עוף והודו זה סיפור אהבה

תאכלס אצלינו בבית אוכלים הרבה עוף.

אנחנו לא שונים מהישראלי הממוצע.

בישראל אוכלים בממוצע עוף יותר מכל מקום אחר בעולם, כך פורסם.

בכל אופן העוף הזה הוא טעים, מהיר הכנה, מתובל והכל בסיר אחד.

אפשר להחליט שאוכלים אותו עם אורז, אפשר בלי.

אפשר להחליט שמשתמשים בנתחי פרגיות, או בנתחים של עוף שלם על העצם, או בחלקי חזה עוף (אז הבישול קצר שלא יתייבש).

אפשר לקראת הסוף להחליט שמסיימים אותו בקרם קוקוס, שאז זה לא לוקח את כל הטעמים לעולם אחר, או לסיים אותו עם כף סויה כהה.

כך או כך זה טעים להפליא, מהיר ועסיסי.

מה

עוף שלם חתוך לנתחים קטנים על העצם

תבלינים: פפריקה,צ׳ילי, כורכום, כוסברה יבשה, כמון, הל, אורגנו (לא במקור), פלפל שחור, גארם מסאלה

בערך 1/4 כפית מכל אחד מהם + 2 כפות שמן.

לערבב הכל היטב ולהניח לעוף לשבת כחצי שעה. אפשר לוותר על ההשרייה ולהמשיך מיד.

בסיר רחב ונוח להוסיף שמן ואת נתחי העוף ולטגן עד הזהבה מכל הכוונים. להוציא.

להוסיף לסיר:

בצל סגול פרוס

בצל לבן פרוס

3-4 שיני שום פרוסות או קצוצות

כף גדושה של ג׳ינג׳ר מגורר

צ׳ילי

לטגן ולהוסיף מייד

3-4 עגבניות אדומות קלופות וקצוצות או חצי פחית עגבניות מרוסקות

לבשל על להבה נמוכה כ-40 דקות (או פחות אם מדובר בפרגיות ללא העצם או חזה עוף).

כשהעוף מבושל ורך והעגבניות והבצלים התרככו אף הם, טועמים ומתקנים תיבול.

עכשיו מחליטים:

או מוסיפים פחית קרם קוקוס, מרתיחים ומורידים מהאש.

או שמוסיפים 1-2 כפות סויה כהה ומערבבים.

כך או כך, כדאי וחובה להוסיף:

כוסברה קצוצה טרייה

מיץ מלימון אחד. 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוף בבאקצ׳וי וקייל

גידלתי באקצ׳וי בשיטה הדרופונית. יצא מדהים.ֿ ירוק ויפה וגדול ומלא בחיים. הקפצתי אותו בסגנון אסייתי מהיר עם עוף וזהו. לתבשיל צמחוני/טבעוני משמיטים את העוף. בסך

מרק דובדבנים הונגרי קר

אני כל כך נבוכה לתת את המתכון של המרק המשגע הזה, אבל הוא כל כך טעים וקל ומהיר, שאני בשנייה מתגברת על המבוכה רק כדי

עוגת בריוש גבינה 4 שכבות

את העוגה הזו ראיתי במגזין איטלקי שקניתי לפני 3 שנים !!! 3 שנים שאני מתכננת להכין את העוגה הזו. (טוב לא ממש, המגזין שכב יחד

מוקפץ עוף יפאני עם אטריות סובה

את הסובה הכרתי במסעדה אסייתית בחול. בתחילה קצת נרתעתי מהצבע, אפרפר חום כזה, אבל כשטעמתי התאהבתי בעדינות שלה. במטבח היפני משתמשים בסובה. אחר כך הסתבר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.