ארוחת בוקר טורקית

אין צורך להכביר מילים על המטבח הטורקי.

המטורף

המדהים

הטעים

המגוון.

בואו נזכור שטורקיה, או האמפריה העותומנית, שלטה בחצי מהעולם הישן לקחה והביאה לשם מאכלים נפלאים.

למשל בצק השטרודל הדקיק הוא מתנה שהעניקה האמפרייה לאוסטריה.

להסתובב באיסטנבול או בערים אחרות בטורקיה, זה בעצם להיות בתוך מסעדה אחת גדולה ומשגעת.

למשל ארוחת הבוקר הנפלא הזו, הפשוטה, הקלילה והבריאה.

מה

גביע יוגורט שאוהבים 200 גרם

שתי ביצים

פפריקה טורקית (או שבבי צילי)

שמיר קצוץ

מלח פלפל שמן

2 כפות שמן זית או 20 גרם חמאה

לחם או טוסטים

איך 

בצלחת רדודה מערבבים יוגורט, מתבלים במעט מלח פלפל ושמן זית, מערבבים.

לתוך מחבת מוסיפים  חמאה או  שמן זית ומטגנים את הצילי.

מוסיפים את השמיר הקצוץ, ערבוב או שניים על האש, ומורידים.

ביצים: מחממים מים בעומק של 3-4 ס״מ בקלחת, ברגע שהמים רותחים, מנמיכים, מערבבים מעט ושופכים לתוכם בעדינות ביצה אחת ואחר כך עוד ביצה.  לביצה נוזלית מבשלים 4 דקות, לביצה עשויה יותר 6-7 דקות.

עם כף מחוררת מוציאים בזהירות, ביצה ביצה ומניחים על היוגורט.

מעל מזליפים את החמאה והשמיר עם הפפריקה מעט מלח ופלפל.

מגישים עם לחם טרי או טוסטים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

שיפודי עוף אסייתיים במחבת

מי אמר שצולים שיפודים רק על הגריל? ומה רע במחבת. והשיפודים האלה בטעמים אסייתים נפלאים. קצת הודו, קצת תאילנד קצת טעמים חמצמצים, חריפים, קארי והרבה

פילה דג בצלפים ויין לבן

אין יותר מידי להכביר מילים על המנה המעודנת, האצילית והמרשימה הזו. והיא גם כל כך קלה להכנה. אפשר להכין את הרוטב בנפרד ואת הדגים בנפרד

תרופות סבתא

ילדה של אמא  אתמול אמא הסתכלה עליי ואמרה לאבא "יש לה אדמת". למחרת בבוקר היא לקחה אותי לד"ר הרמן. לפעמים ד"ר הרמן היה מגיע אלינו.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.