אני יודעת שלא מעט אנשים לא אוכלים איברים פנימיים של עוף או בשר, אני גדלתי עליהם.
אני מאמינה שכדאי להתנסות ולטעום, לפעמים יש הפתעות. כזה הוא הכבד הקצוץ: מפתיע.
בכלל המטבח היהודי האשכנזי לא מוערך מספיק ולשמחתי צצות יותר ויותר מסעדות שמגישות מנות מהמטבח הצנוע הזה.
יש בו כל כך הרבה מאכלים נפלאים. ממש.
והיהלום שבו הוא הכבד הקצוץ.
מאכל של פשוטי העם, של עניים, של איברים פנימיים שאיש לא אכל, שעבר שדרוג עם שומן אווז
ובצלים שחומים, באחת הפך למאכל אלים. ממש כך.
מלפפון חמוץ חצי מוכן ליד, חלה טרייה וזה פשוט מהמם. מהמם.
ואומרת לכם את זה מרוקאית שגדלה על מטבוחה !!
מה
400 גרם כבד עוף טרי מנוקה מגידים ושומן
3-4 כפות שומן אווז או שמן זית
3 בצלים גדולים קלופים פרוסים דק
פלפל שחור גרוס גס
2 ביצים קשות מקולפות ומרוסקות במזלג
מלח
3 כפות וויסקי
איך
על מנת לקבל בצל שחום וטעים נדרשת סבלנות מרובה.
למחבת נוחה מוסיפים את שומן האווז ואת הבצלים. בוזקים מעט מלח ומערבבים.
על להבה בינונית מטגנים בסבלנות את הבצלים עד שהם שחומים ויפים למראה. עניין של כחצי שעה.
מוציאים חלק מהבצלים המטוגנים החוצה להגשה.
מגבירים את הלהבה ומוסיפים עוד מעט שמן אם נדרש ואת הכבדים.
מטגנים על להבה גבוהה ומערבבים. זהירות זה משפריץ !
אני אוהבת להשאיר את הכבדים וורדרדים מבפנים.
ֿדקה לפני הסוף מוסיפים את הוויסקה ומקרצפים את דפנות המחבת, מאפשרים לאכוהול להתאדות.
בערך דקה.
מורידים מהאש וממליחים עוד, ובוזקים עוד ה מ ו ן פלפל שחור גרוס.
על משטח עץ ובעזרת סכין עץ גדולה או קופיץ, קוצצים את הכבד לפיסות גסות.
מערבבים עם הביצים וטועמים. מתקנים את התיבול אם נדרש.
מגישים עם לחם טרי, מלפפון חמוץ ומפזרים מעל את יתרת הבצלים המטוגנים.
ועדיף כוסית עארק טובה ליד.