קציצות דגים תאילנדיות
שמתאימות גם למזג האויר הישראלי, החם הלוהט של תחילת אוגוסט.
מהירות וטעימות מאוד.
במתכון המקורי טוחנים את הדג עם התבלינים עד לכדי משחה, אני מעדיפה
דג קצוץ קצוץ, אבל כל אחד והעדפותיו.
בלי שום בושה בכלל אני מכינה אותן. בדיוק כך, עם עוף טחון. יוצא פצצה.
מה
1/2 ק״ג דג ים לבן טחון דק או קצוץ דק
10 יחידות של לוביה ירוקה טרייה, לא שעועית ירוקה חתוכה לעיגולים דקים דקים
1 כף גדושה של ממרח קארי תאילנדי
ביצה אחת
כף גדושה של קמח או עמילן תירס
מעט אבקת אפיה
4-5 עלי כפיר ליים קצוצות אם אין בזיליקום תאילנדי
כף פיש סוס
מעט צ׳ילי קצוץ
לערבב היטב הכל לעיסה אחת אחידה ודביקה.
איך
לחמם מחבת עם מעט שמן, בגובה של כחצי ס״מ.
בידיים רטובות ובעזרת כף לקרוץ קציצה ולעצב אותה בידיים רטובות ממים.
לטגן על להבה בינונית 2-3 דקות מכל צד.
לרוטב
1/4 כוס מים
2-3 כפות חומץ
כפית סוכר
צ׳ילי קצוץ, שום קצוץ, ליים סחוט