אורז פרסי במלוא הדרו, מבושל עם עוף רך רך רך עד שהעצמות נמסות.

אפשר לבשל את האורז ללא העוף ויתקבל תבשיל טבעוני

ואפשר לבשל את התבשיל עם בשר בקר ואז זמן הבישול מתארך (עד שהבקר רך רך)

ובכל מקרה מדובר בחגיגה אחת מטריפה, כולה בסיר אחד.

רצוי נון סטיק.

 

מה 

4 רבעי עוף מחולקים לשניים (8 חתיכות), אני אפילו מחלקת כל 1/8 ל-2 ומקבלת 16 חתיכות

3 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב מספר פעמים

2 בצלים בינוניים פרוסים דק

3-4 שיני שום קצוצות

2-3 ס״מ ג׳ינג׳ר קצוץ או 1/2 כפית טחון יבש

כף רסק עגבניות

2 מקלות קינמון, 1/2 כפית הל שלם או טחון, 1/2 כפית כורכום, 1 כפית עלי וורדים מיובשים, 1/2 כפית גרעיני כמון או כמון טחון,

מעט צ׳ילי אם אוהבים, מלח, פלפל שחור גרוס, 1/2 כפית לימון פרסי טחון,

2 כוסות מים או ציר עוף

1 כוס שעועית לוביה קטנה (עין שחורה) מושרית לילה שלם או במים רותחים 2 שעות

שמן זית

2-3 תפוחי אדמה שטופים, קלופים ופרוסים עבה (בערך 1/2 ס״מ)

איך 

בסיר עם מים רותחים ומעט מלח מבשלים את האורז הבסמטי 7 דקות בדיוק, מסננים ומניחים בצד.

בסיר נון סטיק מוסיפים את חלקי העוף ומעט שמן ומטגנים להזהבה משני הצדדים. מוציאים מהסיר.

מוסיפים עוד מעט שמן ומוסיפים את הבצלים, מזהיבים מעט ומוסיפים גם את השום.

מוסיפים את התבלינים ומטגנים חצי דקה , מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים עוד חצי דקה, מוסיפים

את המים ומרתיחים, מחזירים את העוף מוסיפים את השעועית המושרית, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות.

מסירים את המכסה ואם יש עדיין נוזלם בסיר ממשיכים לבשל ללא מכסה עד שהנוזלים מתאדים ונותר

רק הרוטב המצומצם והסמיך.

מוציאים את התבשיל לקערה, ובאותו סיר (אין צורך לשטוף) מוסיפים עוד כ 1/2 כוס  שמן, מעט מלח, פפריקה וכורכום.

מסדרים את תפוחי האדמה בתחתית ומעליו 1/3 מהאורז החצי מבושל. מקפידים למלא את החללים בין תפוחי האדמה באורז.

מעל הכל מסדרים את התבשיל ומעל התבשיל את יתרת האורז.

מעבירים ללהבה גדולה וחזקה ומטגנים בערך 5-6 דקות. המטרה לצרוב היטב את תחתית התבשיל ואת תפוחי האדמה שבה.

עושים מעין ״ארובות״ בעזרת ידית כף העץ ומעבירים את התבשיל ללהבה הכי קטנה.

מבשלים עוד כחצי שעה עד ארבעים דקות.

מכבים. ממתינים 20 דקות והופכים לצלחת הגשה גדולה.

 

הערה: מי שמעדיף עם בשר בקר, פשוט מבשל את הבקר עד שהוא רך וממשיך רגיל.

מי שרוצה תבשיל טבעוני/צמחוני, משמיט את העוף ומבשל הכל לפי ההנחיות.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טארט תותים בקרם שקדים

תאכלס העוגה הזו נולדה משאריות: שאריות של קרם שקדים ושאריות של בצק פריך . ברור לכם שלא זורקים שאריות משובחות כאלה. אז מה עושים? מכינים

לחשו מרק סולת מרוקאי

לח׳שו. מרק שהוא חם וטעים ומנחם. מרק שהוא תרופה לכל שיעול, צינון וסתם לחמם את הגוף בימים קרים של חורף. מרק של ילדות שהיה קבוע

ניוקי רומאי

רבים אינם מכירים את הניוקי הרומאי הוא לא מופיע בתפריטים בדרך כלל. בדרך כלל במסעדות בארץ ובאיטליה מגישים ניוקי תפו״א קלאסי ברטבים שונים. הניוקי הזה

אסווירה שהיא יפה כמו תמונה

בדרך לאסווירה שלוש שעות במרצדס מרווחת, מקרטעת וישנה. אין מיזוג אוויר והחלונות פתוחים. חום המדבר והאבק מתערבבים וחודרים לגרון ולנחיריים והדרך נמשכת ונמשכת, ממרקש האדומה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.