אני לא בטוחה שאצליח להעביר את ההנחיות למתכון הזה ומי שמצליח להכין אותו,
זוכה להכין מנה נפלאה נפלאה שהיא גם נורא פשוטה, מהירה וקלה להכנה באופן בלתי רגיל.
בשר צרוב ונפלא עם רוטב קארי קרם קוקוס חלומי.
את המאכל הזה מניחים על אורז לבן או אורז קוקוס, מעט כוסברה פרוסות צ׳ילי ועפים לתאילנד.
מה
סטייק אנטריקוט או סינטה בעובי של כ-3 ס״מ
1 כף גדושה של ממרח קארי אדום תאילנדי
1/2 קופסת קרם קוקוס (קרם 22% שומן)
1/4 כוס מים רותחים
1/2 כפית סוכר חום
ליים
כוסברה טרייה
מעט עלי נענע
גבעולי בצל ירוק קצוצים
טבעות צ׳ילי טרי
פלפל שחור, מלח, מעט שמן
מפלפלים וממליחים מעט מאוד את פיסת הבשר, מטפטפים מעליה 1-2 כפות שמן זית ומעסים.
מחממים מחבת לחום מקסימלי וכשהמחבת ממש חמה מניחים בתוכה את הסטייק. צורבים היטב משני הצדדים לדרגת עשייה שאוהבים.
(אם רוצים מדיום כמו בצילום זו צריבה של 2 דקות מכל צד על להבה גדולה ועוד 2-3 דקות על להבה נמוכה מכל צד).
מוציאים את הבשר מהמחבת ומניחים בצד למנוחה קלה.
לתוך המחבת מוסיפים את המים הרותחים ו״מקרצפים״ אותה לשחרור הטעמים.
מנמיכים את הלהבה ומוסיפים 1/2 מקרם הקוקוס ומיד גם את ממרח הקארי.
טורפים היטב למניעת גושים.
מוסיפים 1/2 כפית סוכר חום, מעט סחיטת ליים. ומוסיפים את יתרת קרם הקוקוס.
כשהרוטב מבעבע מורידים מהאש.
פורסים את הבשר לרצועות דקות ומגישים עם קרם הקוקוס ליד וערימת ירוקים.
הכי טעים על אורז לבן.