סינטה צרובה בקרם קוקוס תאילנדי

אני לא בטוחה שאצליח להעביר את ההנחיות למתכון הזה ומי שמצליח להכין אותו,

זוכה להכין מנה נפלאה נפלאה שהיא גם נורא פשוטה, מהירה וקלה להכנה באופן בלתי רגיל.

בשר צרוב ונפלא עם רוטב קארי קרם קוקוס חלומי.

את המאכל הזה מניחים על אורז לבן או אורז קוקוס, מעט כוסברה פרוסות צ׳ילי ועפים לתאילנד.

מה

סטייק אנטריקוט או סינטה בעובי של כ-3 ס״מ

1 כף גדושה של ממרח קארי אדום תאילנדי

1/2 קופסת קרם קוקוס (קרם 22% שומן)

1/4 כוס מים רותחים

1/2 כפית סוכר חום

ליים

כוסברה טרייה

מעט עלי נענע

גבעולי בצל ירוק קצוצים

טבעות צ׳ילי טרי

פלפל שחור, מלח, מעט שמן

מפלפלים וממליחים מעט מאוד את פיסת הבשר, מטפטפים מעליה 1-2 כפות שמן זית ומעסים.

מחממים מחבת לחום מקסימלי וכשהמחבת ממש חמה מניחים בתוכה את הסטייק. צורבים היטב משני הצדדים לדרגת עשייה שאוהבים.

(אם רוצים מדיום כמו בצילום זו צריבה של 2 דקות מכל צד על להבה גדולה ועוד 2-3  דקות על להבה נמוכה מכל צד).

מוציאים את הבשר מהמחבת ומניחים בצד למנוחה קלה.

לתוך המחבת מוסיפים את המים הרותחים ו״מקרצפים״ אותה לשחרור הטעמים.

מנמיכים את הלהבה ומוסיפים 1/2 מקרם הקוקוס ומיד גם את ממרח הקארי.

טורפים היטב למניעת גושים.

מוסיפים 1/2 כפית סוכר חום, מעט סחיטת ליים. ומוסיפים את יתרת קרם הקוקוס.

כשהרוטב מבעבע מורידים מהאש.

פורסים את הבשר לרצועות דקות ומגישים עם קרם הקוקוס ליד וערימת ירוקים.

הכי טעים על אורז לבן.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגיות סומסום טורקיות באראזק

כל מי שעוקב אחריי יודע שאחד הדברים שהכי אני אוהבת לעשות, בחזרה מחו״ל, זה לשחזר מתכונים שאהבתי במיוחד. מאפים, לחמים, תבשילים, עוגות ועוגיות, הכל הולך.

סמבוסק לבנוני במילוי זנב שור

לכולם יש סמבוסק: לעירקים, לסורים, לטורקים, להודים (סמוסה) לפלשתינים, לערביי הגליל וגם ללבנונים. כל אחד קורא לו בשם אחר, לפעמים, והמילויים משתנים. הכי חשוב פה

חגיגת דגים בקפונטה סיציליאנית

קפונטה. אחד התבשילים המטריפים שיש לסיציליה ולדרום איטליה להציע. תבשיל שמאגד בתוכו את השמש, הים והרוח של דרום איטליה, מתערבב בהשפעה המסלמית, בשפע ירקות הקיץ,

סלסת הבנארו מנגו

הכל התחיל כשאומברטו הביא לי הבנארו מהגינה. ״השתגעת? אני לא נוגעת ברעל הזה…צ׳ילי רגיל כן, בזה לא….״ לא ויתר וכך נותרו על השיש 3 הבנארו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.