מרק מיניסטרונה מטוסקנה

בחורף

מה יותר נכון ממרק מינסטרונה איטלקי מטוסקנה?

עשיר בירקות שורש וטעמים נפלאים ועמוקים, שעועית איטלקית וורדרדה אני משמתמשת בבורלוטי  Borlotti 

שהיא שעועית מעט וורדרדה והופכת לחומה בזמן הבישול. היא  טעימה מאוד.

אפשר להשתמש בכל סוג שעועית יבשה שרוצים, אפילו בעדשים או בחומוס.

חשוב מאוד לבשל את הקיטניות לפני ההוספה למרק.

אני גם אוהבת להשתמש בציר עוף כמובן שאפשר להחליפו במים רותחים ואז בכלל מתקבל תבשיל צמחוני/טבעוני.

ציר עוף: מבשלת בסיר גדול ומלא במים חלקי עוף כמו גרונות וגבים בערך כשעה, מסננת ומקבלת ציר עוף.

מה

2 כרשות קצוצת

1 בצל לבן קצוץ לקוביות

1 גזר חתוך לחצאי טבעות

3 גבעולי מנגולד עם העלים מופרדים חתוכים לחתיכות (העלים בנפרד מהגבעולים)

4-5 עלי קייל פרוסים לרצועות דקיקות

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

1/4 כרוב קטן קצוץ לקוביות

2 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים

1.5 ליטר מים רותחים או ציר עוף

3-4 פרחים של ברוקולי קצוצים התפרחת בנפרד והגבעול בנפרד

2 -3 כפות פסטה קטנה מכל סוג שהוא (אפשר גם אורז)

1 שעועית יבשה מבושלת ורכה (כדאי תמיד אחרי הבישול להוסיף מעט מלח למים).

מלח, פלפל

טימין, מרווה, בזיליקום 1-2 גבעולים מכל אחד

2-3 שיני שום קצוצות

שמן זית

כוס עגבניות מרוסקות

איך 

לסיר עמוק ורחב מוסיפים 2-3 כפות שמן זית ואת הכרישה והבצל ומטגנים.

בוזקים מעט מלח ומוסיפים גם את עשבי התיבול.

מטגנים בערך 5 דקות ומוסיפים את השום, מטגנים עוד דקה.

מוסיפים את כל הירקות הקצוצים מלבד עלי המנגולד הקצוצים והתפרחת של הברוקולי.

מטגנים בערך 5 דקות עד שתחתית הסיר מתחילה להשחים.

מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד דקה או שתיים, מוסיפים את המים/ציר עוף, מרתיחים, מנמיכים ומבשלים בערך 25 דקות.

מוסיפים את השעועית המבושלת וגם מעט מהמים שבושלו בה.

מוסיפים את עלי המנגולד והברוקולי ששמרנו, מכסים וממשיכים לבשל עוד 3 דקות.

מוסיפים את הפסטה הקטנה ומבשלים עוד מספר דקות.

טורפים.

אפשר: לבזוק מעל פרמז׳ן מגורר ולאכול עם לחם קלוי.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לחמא בעג׳ין עם פטנט

אהבה גדולה בחיים הוא בצקים. תנו לי גלוטן, פחממות ריקות והרבה. ואין מאושרת ממני. ממש כך. אין מאכל אהוב עליי יותר בעולם מלחם, פוקאצ׳ה, לחמניה

מאפה תפוא ובשר נהדר

יש מאכלים, שבתהליך ההכנה שלהם הם נראים רע, באמת, ממש לא אטרקטיביים ולא מגרים כמו חמין למשל. אבל…..כשהמאכל משלים את תהליך הבישול  – המראה שלו

ריבות שעושים בבית

ללא חומרים משמרים ותוספים זרים. רק פירות, סוכר ולימון. אני אוהבת מאוד ריבות. לא קונה. מכינה בבית תמיד. במקרר יש לי ריבות כל השנה :

סינטה צרובה בקרם קוקוס תאילנדי

אני לא בטוחה שאצליח להעביר את ההנחיות למתכון הזה ומי שמצליח להכין אותו, זוכה להכין מנה נפלאה נפלאה שהיא גם נורא פשוטה, מהירה וקלה להכנה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.