מרק דושפרה (כיסוני בקר) בוכרי

דושפרה זה הטורטולוני האיטלקי. כיסוני בצק ממולאים בבשר מתובל ושוחים במרק צח ונפלא.

אין צורך להכין בצק בבית אפשר לקנות אותו היום  בכל חנות אסייתית.

בצק הטורטוליני/דושפרה נמכר חתוך ומוכן למילוי, עגול או מרובע, ומכינים אותו מקמח ומים.

כל שנותר הוא למלא את עיגולי הבצק במילוי אהוב ולזרוק למים או לרוטב.

למרק הדושפרה הבוכרי, שלמדתי מדודתי האהובה, שהיתה נשואה לבוכרי, מוסיפים את הדושפרה והוא מבוסס

על ציר בקר טעים וצח ותועפות כוסברה טרייה.

(בכל מקרה מתכון לעיגולי הבצק של הדושפה בהמשך)

למרק

200 גרם בשר בקר חתוך לקוביות זעירות (אפשר לוותר)

3-4 עצמות בקר (לא הכרחי אבל מוסיף טעם)

1 בצל גדול קלוף חתוך לשניים

2 גבעולי סלרי שטופים קצוצים גס

1 גזר גדול שטוף חתוך גס

3 שיני שום אפשרי עם הקליפה

מעט שמן זית

1.5 ליטרים מים רותחים או ציר עוף

מלח, מעט פלפל שחור

בסיר גדול מוסיפים מעט שמן זית ומוסיפים את קוביות הבקר ועצמות הבקר, מטגנים עד שהבשרים שחומים מאוד.

מנמיכים ומוסיפים את הירקות מטגנים עוד 3-4 דקות ומוסיפים את המים הרותחים.

מרתיחים, מנמיכים, מכסים ומבשלים עד שקוביות הבקר הקטנות רכות.

במשך הרתיחה כדאי ורצוי להוציא את הקצף שעל פני הציר ולזרוק אותו.

שולפים מהמרק את העצמות והירקות, משאירים במרק רק את קוביות הבקר (אפשר גם את הירקות למי שממש רוצה)

לדושפרה

20 עיגולי בצק מוכנים או מכינים לבד (בהמשך)

100 גרם בשר בקר טחון

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

1/2 בצל לבן מגורר או קצוץ דק

מלח, פלפל שחור

לבצק

1.5 כוסות קמח

1 ביצה

מעט מים

לשים היטב את כל החומרים ומניחים את הבצק בצד למנוחה של רבע שעה בערך.

מרדדים על משטח מקומח לעלה דקיק וקורצים עיגולים בקוטר של כ- 8 ס״מ.

מניחים בתוך כל עיגול מעט מתערובת הבשר וסוגרים את הדושפרה. לא חייבים בצורת טורטוליני אפשר גם לחצי עיגול.

כשהמרק מוכן, משליכים בעדינות את הדושפרה למרק ומרתיחים בערך 10 דקות על להבה נמוכה.

בהגשה מוסיפים המון כוסברה קצוצה ועוד פלפל שחור גרוס.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

תפוחי האדמה של הסטון

ראיתי בטיקטוק את הסרטונים להכנת תפוחי האדמה הנפלאים הללו וצחקתי נורא. מי שהמציא את הפטנט הגאוני הזה הוא לא אחר מהשף הבריטי המצחיק, המשוגע, היצירתי

החצילים היפאניים שלי

אם יש מטבח שמתחרה על חיכי וליבי יותר מהמטבח האיטלקי זה המטבח האסייתי. ליתר דיוק, התאילנדי. אין, אין, אין, על המטבח הזה בעולם. אין על

סביצ׳ה ים תיכוני

אין בעולם משו קל להכנה יותר מסביצ׳ה או דג פרוס עם כל מיני….. בעצם מדובר בסלט חתוך גס, מהיר יחסית, מתובל בלימון בעיקר או חומץ, 

בולונייז לבן – ביאנקו

ראגו הוא רוטב בולונייז שמתבשל בדרך כלל עם עגבניות ויין אדום. וראגו ביאנקו הוא רוטב בולונייז ללא עגבניות ומתבשל ביין לבן. הבסיס לרוטב העשיר והטעים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.