לא תאמינו כמה הסלט הזה טעים.
וקל להכנה.
אפשר להכין אותו רק עם ירקות, אפשר להוסיף לו קוביות דגים מטוגנות בשמן עמוק, או דג צרוב במחבת, או שאריות של עוף צלוי מפורק, או רצועות של בשר צלוי
פרוס לרצועות דקיקות.
אל אחת מהתוספות הללו משנה את שם הסלט אבל הטעם הנפלא, הרעננות והגעגוע לתאילנד – אותו הדבר.
הסלט עמוס בירק ארומטי. אפשר לקצוץ את הירק ואפשר לתלוש רק את העלים (כמו שאני עושה :-)) ולהמנע מהגבעולים.
הכל הולך.
מה הולך? טס……
טס לתאילנד.
הערה אם רוצים לעלות כיתה, מוסיפים לסלט רצועות של מנגו בוסר (כפי שמופיע בצילום).
קולפים את מנגו הבוסר (ירוק ירוק) ובעזרת קולפן מיוחד קולפים רצועות דקיקות ומוסיפים לסלט.
מה
1 כוס עגבניות שרי מכל הצבעים שטופים וחתוכים לחצאים
חצי צרור כוסברה שטוף וקצוץ גס או מופרד לעלים (ללא הגבעולים)
1/4 צרור בזיליקום – כנ״ל
1/4 צרור נענע – כנ״ל
4-5 גבעולי בצל ירוק שטופים וקצוצים לרצועות באורך 3 ס״מ
1 בצל סגול קטן פרוס לחצאי עיגולים דק דק דק
1-2 גבעולים רכים של סלרי קצוצים דק
2-3 פלפלוני צי׳לי טריים אדומים פרוסים לטבעות דקיקות
אופיונלי וטעים מאוד – חצי כוס בוטנים קלויים כתושים גס.
- רצועות דקיקות ממנגו בוסר או אפילו מפאפיה בוסר.
- תוספות (בהמשך)
תוספות
לסלט הזה אפשר גם להוסיף תוספות. לאחר התיבול מערבבים אותן פנימה ומתעלפים.
דרך אגב, התוספות הופכות את הסלט לארוחה שלמה ממש.
- קוביות דג – לגלגל בקמח ולטגן בשמן עמוק.
- סטייק סינטה דק צרוב על מחבת ופרוס לרצועות דקות.
- שאריות של עוף צלוי, פשוט לפרק ולהוסיף לסלט.
לרוטב
2 כפות פיש סוס תאילנדי
2 כפות מיץ ליים טרי או לימון
1 כף סוכר דקלים או סוכר חום
אם כמות הסלט גדולה יותר, מגדילים את כמות הרוטב.
לערבב היטב את חומרי הרוטב ולטעום : הטעם צריך להיות מאוזן. המתוק לא יגבר על המלוח או החמוץ, אלא כל הטעמים יהיו הרמוניים.
להוסיף את התוספת הרצוייה ואת הבוטנים. לערבב ולהגיש מיד.