כרעי עוף בחומוס ופלפל יבש

כרעים, עם עצם, בלי עצם, עם עור בלי עור,

חומוס רך שהתבשל מבעוד מועד,

פלפלים מרוקאיים לוהטים

והמון כוסברה בסוף…..ותודו לי.

הכי מרוקו עכשיו.

חשוב לזכור שאם מדובר בכרעיים ללא עצם (מה שקוראים לו פרגיות) זמן הבישול מתקצר בחצי.

מה

5 כרעיים טריות מנוקות

3-4 פלפלים מרוקאים יבשים מנוקים מגרעינים (חריף או מתוק לפי בחירה)

3-4 שיני שום פרוסות

כף שטוחה פפריקה

כפית שטוחה כמון

2 כוסות חומוס מבושל ורך

1.5 כוסות ציר עוף או מים רותחים

מלח, פלפל

שמן זית

כוסברה קצוצה

מיץ מחצי לימון

איך 

לסיר שטוח מוסיפים 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הכרעיים משני הצדדים, עד שהן זהובות מאוד.

מוציאים את הכרעיים ומוסיפים לסיר את השום מטגנים 20 שניות

ומוסיפים את הפלפלים היבשים ואת התבלינים, מטגנים עוד 20 שניות.

בזהירות יוצקים את המים הרותחים, מרתיחים וטועמים.

מוסיפים את החומוס ומעליו את הכרעיים המטוגנות.

מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.

מידי פעם יוצקים מעט מהנוזלים מעל הכרעיים.

אם הרוטב הצטמצם מאוד מוסיפים עוד מעט מים רותחים.

מכבים. סוחטים מעל את הלימון ומפזרים מעל כוסברה טרייה קצוצה.

טורפים עם חלה או אורז או כמו שהם.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק עדשים אפגני

טעים ארומטי חם ומשביע. מה יש פה להוסיף? מה  בצל בינוני קצוץ 2-3 שיני שום קצוצות כף ג׳ינג׳ר קצוץ 1 צ׳ילי 1/4 כפית כמון 1/4

סלט האורז השחור שלי

את האורז השחור הכרתי לפני 25 שנה דווקא בסיציליה. קניתי חבילה והבאתי הביתה. לא היה לי מושג איך לבשל אותו. גם לא זוכרת מה עשיתי איתו.

עוף בגריל בסגנון פרובאנס

כשאתה מסתובב בעיירות של דרום צרפת, עובר מניס היפה והאלגנטית, לקאן הקטנה והשקטה, שפעם בשנה היא זוקפת קומה, פורסת שטיח אדום ומחבקת את כל ההוא

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.