שבלולי בריוש פטיסייר ואמרנה

לא אשמור לעצמי את המתכון המופלא הזה, אגלה אותו לכל העולם

כי אני התעלפתי עליו.

כמי שחובבת פחממות ומאפים צרפתיים מעודנים, מיד כשהגיע אליי המתכון אצתי-רצתי

למטבח והכנתי אותו בשינויים קלים.

הסוד הגדול פה שאפשר לקנות היום קרם פטיסייר מוכן (אם כי אני משוגעת ומכינה אותו בעצמי).

 

מה 

לקרם הפטסייר

1.5 כוסות חלב

2 חלמונים

2 כפות קורנפלור

5-6 כפות סוכר

ווניל

מחממים את החלב בקלחת, בינתיים טורפים את החלמונים עם הסוכר והווניל במטרפה,מוסיפים את הקורנפלור וטורפים לתערובת חלקה.
כשהחלב רותח שופכים חצי ממנו במהירות לתוך החלמונים וטורפים היטב, מוסיפים את יתרת החלב החם וטורפים, מעבירים ללהבה בינונית וממשיכים לבשל תוך כדי טריפה. תוך דקותיים או שלוש התערובת מסמיכה ומתעבה עד שרואים ממש את סימני המטרפה בתוך הקרם. זה הזמן להוריד מהאש, להוסיף ווניל ולערבב, להעביר לקערה ומיד לכסות את פני הקרם בניילון נצמד.
מעבירים לקירור.
לבצק
2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
ביצה אחת
בערך 1/2 כוס חלב חמים (שופכים בהדרגתיות ולפי הצורך)
50 גרם חמאה מומסת
מעט מלח
כפית שמרים יבשים
לאפייה
3-4 כפות דובדבנים משומרים (אמרנה או אחרים)
חלמון +מעט חלב למריחה
שמים את הקמח, השמרים, הסוכר, הביצה והמלח בקערת מערבל ומערבלים, מוסיפים באיטיות את החלב החם ואת החמאה. מערבלים במשך 5-6 דקות עד שהבצק הומגוני. הבצק צריך להיות דביק מעט וזה בסדר. מניחים בצד לתפיחה או במקרר ללילה.
מרדדים את הבצק למלבן גדול ודק ומורחים מעליו את קרם הפטיסייר.
מפזרים את הדובדבנים ומגלגלים בזהירות את לגליל אחד ארוך.
מחממים תנור ל-180.
חותכים בסכין חדה פרוסות בעובי של כ-2 ס״מ ומניחים בתבנית אפייה על נייר אפייה במרחקים של כ -3 ס״מ כיוון שהבריוש תופח.
מתפיחים.
מורחים בחלמון הטרוף ואופים בערך 20-25 דקות עד שהמאפה שחום מאוד והריח בבית מטריף את החושים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לביבות תפוחי אדמה – רושתי ולאטקס

בפוסט הזה יש מתכונים לרושתי שהיא לביבת תפוחי אדמה שווייצרית ומשגעת.  ויש גם מתכון ללאטקס – שהיא לביבת תפוחי אדמה משגעת. ההבדל ביניהן הוא שהרושתי

לחם טורקי ממולא

בעיניי, הטורקים הם אלופי העולם בבצקים. אלופי העולם. אין להם פאטיסרי מתוחכם כמו שיש לצרפתים אבל המאפים המלוחים שלהם מבצקי שמרים ופילו מדהימים. הלחם הזה

סרדינים כבושים

כשאתה מסתובב במרוקו, בערים, בעיקר אלו הקרובות לים אתה אוכל המון דגים. מכל הסוגים. אבל ברחובות שולט דג אחד בעיקר: הסרדין. בכל פינה, בכל רחוב,

גספאצ׳ו מרק אנדלוסי קר

כל מי שאוהב סלט ירקות יאהב גספאצ׳ו. כי גספאצ׳ו זה בעצם סלט ירקות טחון דק דק, מתובל להפליא ומוגש כמשקה צונן וטעים בקיץ הלוהט של

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.