קציצות בורגול מטוגנות מאיסטנבול

הן קלילות

הן מטריפותֿ

הן קראנצ׳יות מהבורגול

והן הכי קיץ שאפשר.

לים, לבריכה, בסנדוויץ, לפיקניק, לטיול יום, לביצפר.

קציצות בורגול טורקיות שמערבבים עם בשר בקר טחון, או פרגיות, או הודו ואפילו עם דגים.

החריפות של הצ׳ילי, הרעננות של הנענע וניחוח הכמון ממלאים את כל הבית בריח של חגיגה טורקית אחת גדולה.

מתקבלות כ-30 קציצות בינוניות.

מה 

1 כוס בורגול דק
1/2 כוס מים רותחים (חשוב)
250 גרם בשר בקר טחון/עוף/הודו/דגים/טופו
בצל גדול מרוסק עם הנוזלים
4 שיני שום מרוסקות
2 כפות קמח
1/4 כוס שמן זית
כף רסק עגבניות משובח
מלח, פלפל שחור, פפריקה טורקית, צ׳ילי, נענע יבשה וכמון טחון – להיות נדיבים עם הנענע 2 כפות גדושות!!!
1/4 כוס מים מהברז
איך
מערבבים את הבורגול עם המים הרותחים בכף עץ.
ממתינים 2 דקות ומוסיפים את יתרת החומרים, לשים היטב את התערובת ומניחים בצד ל-5-10 דקות.
מגלגלים קציצות ופוחסים, מטגנים על להבה בינונית גדולה עד שמזהיבות משני הצדדים.
פלח לימון מרים אותן גבוה, הכי גבוה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חלות ולחמניות של אמא

גדלתי על לחם בית. כל יום, אמא הכינה פרנה Frena שזו מעין פיתה עבה ופחוסה שהיא אפתה בסיר חשמלי ובסופי שבוע ובחגים היו חלות ולחמניות

תרופות סבתא

ילדה של אמא  אתמול אמא הסתכלה עליי ואמרה לאבא "יש לה אדמת". למחרת בבוקר היא לקחה אותי לד"ר הרמן. לפעמים ד"ר הרמן היה מגיע אלינו.

העוגה של מחוז ברטאני שבצרפת

את העוגה הזו הכרתי בקאנקל, שהיא עיירת חוף שנמצאת במחוז בראטני שצפון מערב צרפת. בדרך כלל, כשאני מקבלת תפריטים בארצות אחרות, אני מיד מחפשת אחר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.