קציצות בורגול מטוגנות מאיסטנבול

הן קלילות

הן מטריפותֿ

הן קראנצ׳יות מהבורגול

והן הכי קיץ שאפשר.

לים, לבריכה, בסנדוויץ, לפיקניק, לטיול יום, לביצפר.

קציצות בורגול טורקיות שמערבבים עם בשר בקר טחון, או פרגיות, או הודו ואפילו עם דגים.

החריפות של הצ׳ילי, הרעננות של הנענע וניחוח הכמון ממלאים את כל הבית בריח של חגיגה טורקית אחת גדולה.

מתקבלות כ-30 קציצות בינוניות.

מה 

1 כוס בורגול דק
1/2 כוס מים רותחים (חשוב)
250 גרם בשר בקר טחון/עוף/הודו/דגים/טופו
בצל גדול מרוסק עם הנוזלים
4 שיני שום מרוסקות
2 כפות קמח
1/4 כוס שמן זית
כף רסק עגבניות משובח
מלח, פלפל שחור, פפריקה טורקית, צ׳ילי, נענע יבשה וכמון טחון – להיות נדיבים עם הנענע 2 כפות גדושות!!!
1/4 כוס מים מהברז
איך
מערבבים את הבורגול עם המים הרותחים בכף עץ.
ממתינים 2 דקות ומוסיפים את יתרת החומרים, לשים היטב את התערובת ומניחים בצד ל-5-10 דקות.
מגלגלים קציצות ופוחסים, מטגנים על להבה בינונית גדולה עד שמזהיבות משני הצדדים.
פלח לימון מרים אותן גבוה, הכי גבוה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עלי גפן בסגנון טורקי

בבית אצלינו משתגעים על עלי גפן. תמיד בעונה אני רצה לשווקים וקונה אותם טריים, חולטת במים רותחים חצי דקה ויש לי עלים נפלאים למילוי. כשאין

סלט ירקות ואגוזים טורקי

הטורקים קוראים לו גבורדה סלטסיה –  Gavurdağ salatasi  – ואפשר למצוא אותו בכל השווארמיות ומסעדות הפועלים ברחבי איסטנבול. תמיד הוא מגיע טרי, עם פלח לימון

מרק שושברק בעגבניות

קודם כל הירגעו!! אין צורך להכין בצק בבית אפשר לקנות אותו היום  בכל חנות אסייתית. בצק הטורטוליני נמכר חתוך ומוכן למילוי, עגול או מרובע, ומכינים

גוזלמה תרד וגבינה בולגרית

הטורקים הם מלכי העולם במאפים ובצקים. מלכי העולם. בפרט בכל מה שקשור לבצקי שמרים ובצקים שנאפים בטאבון. את הגוזלמה אפשר למלא בכל מיני מילויים: בבלוג

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.