בריאם הוא הרטטוי הצרפתי, הגווץ׳ הרומני והכי קליל, מהיר ונפלא מבין כולם.
כל כך פשוט לקבץ ירקות קיץ זוהרים, לעטר אותם באורגנו עוקצני, זילוף שמן זית וחום תנור גבוה.
יש יותר קיץ מזה?
יש יותר יוון מזה?
אפשר להגיש עם יוגורט צונן ולחם טוב, אפשר להגיש ליד דגים צלויים ואפשר סתם לטבול את הלחם ברוטב הטעים שמצטבר בתחתית הכלי.
מה
3-4 קישואים צעירים, דקים וטריים פרוסים לטבעות
2 בצלים אדומים בינונים קלופם וופרוסות לטבעות
4-5 שיני שום פרוסות
5-6 עגבניות אדומות ובשלות פרוסות לפרוסות
4-5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ופרוסים לטבעות
שמן זית
מלח, פלפל, אורגאנו.
חציל (אופציונאי)
איך
הכי פשוט בעולם !!!
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
מערבבים הכל ומכניסים לתבנית או כלי המתאימים לתנור, מכסים היטב בנייר כסף ואופים כ-40 דקות או עד שהירקות רכים.
מסירים את נייר הכסף, מזליפים עוד מעט שמן זית ומעבירים לגריל לעוד 10 דקות.
אם נורא רוצים להוסיף חציל (שזה טעים למות) אני ממליצה לאפות את פרוסות החצילים עם מעט שמןן זית ורק אחר כך לערבב עם יתרת הירקות ולהמשיך באפייה כנ״ל.
יאסו…..