אני אוהבת להכין קציצות מפרגיות טחונות.

יש משהו בבשר הפרגית העסיסי שהוא מרענן וקליל.

אפשר להעטיר עליהן תועפות של ירק מכל הסוגים מעט גרידת לימון וזה טעים להפליא.

כמו שהן, או בתוך רוטב. כמו זה למשל: עגבניות טריות ואפונה.

הביסים מתפוצצים בפה בערבוב של טעמים: הנה השמיר, הנה הסלרי, הנה קליפת הלימון והופ…קפץ לו הצ׳לי.

בקיצור: טעים, טעים.

ומה שנחמד באפונה זה שלא חייבים לחכות לאביב ואפשר להשתמש בה קפואה. אחד הקפואים הבודדים שחביבים עליי.

מה

2 כוסות אפונה מופשרת או טרייה

1/2 ק״ג בשר פרגיות טחון

ביצה אחת

1/2 כוס פירורי לחם או פנקו

3 כוסות של ירק קצוץ: שמיר, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, עלי סלרי

2 שיני שום קצוצות

1/2 בצל אדום קצוץ דק

קליפת לימון

2 כפות מיץ לימון

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל

לשים היטב את כל המרכיבים ומניחים בצד ל-10 דקות.

בידיים רטובות יוצרים כ-12 קציצות עגולות וגדולות.

אפשר להכין בכל גודל רצוי.

לרוטב

בצל קצוץ אדום

3-4 שיני שום פרוסות

3-4 עגבניות אדומות בשלות קלופות וקצוצות או חצי קופסת עגבניות משומרות

כוס מים

מלח, פלפל,

כף רסק עגבניות

כוס יין לבן

שמן זית

לסיר רחב מוסיפים שמן זית ובצל ומטגנים להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד מספר שניות. מוסיפים את העגבניות ומטגנים.

מוסיפים את היין ומרתיחים במשך 2-3 דקות.

מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את התבלינים ואת המים.

מרתיחים, טועמים ומתקנים טעמים.

מוסיפים בזהירות את הקציצות אחת אחת ולא נוגעים בהן יותר!!.

מרתיחים, מכסים ומנמיכים להבה, מבשלים מכוסה במשך כ-20 דקות.

מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד כ-10 דקות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לחמאג׳ון טורקי אוטנטי

יש לי מתכון ללחמא בעג׳ין ים תיכוני ומהיר הכנה והוא באמת טעים וקל. המתכון פה:  לחמא בעג׳ין עם פטנט. אבל הלחמאג׳ון הזה הוא טורקי אוטנטי.

אמפנדס מיי סטייל – Empanada

זה רק נראה כמו בורק׳ס אבל זה לא ! במקור הבצק של האמפנדה, שהוא מאפה דרום אמריקאי מטריף מטריף מטריף, קצת דחוס וכבד לי. אני

עוף מהיר במחבת מהבאסקים הצרפתים

במשך חודש וחצי ביליתי בפאריז המופלאה, שם למדתי לבשל ולאפות.ֿ בעיקר לאפות. אחד הקורסים היה בנושא עופות. לכיתה הגיע סטפן הגבוה והחתיך והעביר לנו שיעור

יאקיטורי שיפודי עוף יפאנים

גם היאקיטורי הם שיפודי במבוק קטנים עליהם מעמיסים  בדרך כלל עוף ובד״כ צולים אותם על גחלים אפשר גם להכין אותם במחבת משומנת מעט, לא ממש

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.