אני אוהבת להכין קציצות מפרגיות טחונות.
יש משהו בבשר הפרגית העסיסי שהוא מרענן וקליל.
אפשר להעטיר עליהן תועפות של ירק מכל הסוגים מעט גרידת לימון וזה טעים להפליא.
כמו שהן, או בתוך רוטב. כמו זה למשל: עגבניות טריות ואפונה.
הביסים מתפוצצים בפה בערבוב של טעמים: הנה השמיר, הנה הסלרי, הנה קליפת הלימון והופ…קפץ לו הצ׳לי.
בקיצור: טעים, טעים.
ומה שנחמד באפונה זה שלא חייבים לחכות לאביב ואפשר להשתמש בה קפואה. אחד הקפואים הבודדים שחביבים עליי.
מה
2 כוסות אפונה מופשרת או טרייה
1/2 ק״ג בשר פרגיות טחון
ביצה אחת
1/2 כוס פירורי לחם או פנקו
3 כוסות של ירק קצוץ: שמיר, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, עלי סלרי
2 שיני שום קצוצות
1/2 בצל אדום קצוץ דק
קליפת לימון
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל
לשים היטב את כל המרכיבים ומניחים בצד ל-10 דקות.
בידיים רטובות יוצרים כ-12 קציצות עגולות וגדולות.
אפשר להכין בכל גודל רצוי.
לרוטב
בצל קצוץ אדום
3-4 שיני שום פרוסות
3-4 עגבניות אדומות בשלות קלופות וקצוצות או חצי קופסת עגבניות משומרות
כוס מים
מלח, פלפל,
כף רסק עגבניות
כוס יין לבן
שמן זית
לסיר רחב מוסיפים שמן זית ובצל ומטגנים להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד מספר שניות. מוסיפים את העגבניות ומטגנים.
מוסיפים את היין ומרתיחים במשך 2-3 דקות.
מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את התבלינים ואת המים.
מרתיחים, טועמים ומתקנים טעמים.
מוסיפים בזהירות את הקציצות אחת אחת ולא נוגעים בהן יותר!!.
מרתיחים, מכסים ומנמיכים להבה, מבשלים מכוסה במשך כ-20 דקות.
מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד כ-10 דקות.