קדירת צלעות טלה ותפוחי אדמה

אתם לא מאמינים כמה המתכון הזה קל.

ומה שנחמד בו שאפשר להכין אותו גם מבשרים אחרים: צלי כתף, אנטריקוט, צלעות וכל בשר לבישול ארוך ובלבד שיהיה פרוס לפרוסות

ושיש בו שומן.

כל היתר עושה התנור והחום הנמוך.

מתקבל תבשיל חום, עסיסי, טעים להפליא במינימום השקעה.

מה

כלי חימר או סיר שנכנס לתנור לבישול ארוך

6-7 צלעות טלה עם השומן (לא לנקות אותן)

6-7 תפוחי אדמה דזירה (אדומים)

2 בצלים גדולים לבנים

4-5 שיני שום פרוסות

מלח, פלפל שחור גרוס

2 כפות שמן זית

גרידת לימון + חצי לימון סחוט

כפית פפריקה בסקית או רגילה

כף גדושה אורגאנו

1/2 כוס מים

איך

ממליחים מעט ומפלפלים מעט את צלעות הטלה או פרוסות הבשר שנבחר.

פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות (בערך 1 ס״מ), כך גם את הבצל ומערבבים אותם עם הבצלים, השומים, התבלינים והשמן.

מסדרים שכבות של בשר וירקות בתוך קדירת החימר שהשכבה האחרונה היא תפוחי אדמה.

מרטיבים נייר אפייה ומניחים אותו מעל לתפוחי האדמה, מצמידים ממש. מכסים במכסה הסיר.

מחממים תנור ל-200 אופים במשך חצי שעה אחר כך מנמיכים ל-130 מעלות ומכניסים את הסיר ל5-7 שעות.

בעצם התבשיל מוכן כבר לאחר 5 שעות. הבשר והירקות רכים ומוכנים לאכילה, אני אוהבת להמשיך ולבשל כדי לקבל את הטעמים והצבע החום העמוק יותר.

כדאי לבדוק מפעם לפעם אם הנוזלים התאדו ולהוסיף מעט מים.

בעצם קורה שהבשר מתבשל בבישול ארוך מהנוזלים שיש בירקות, הכל מתרכך, משחים ומקבל טעם שמיימי.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חבל הבאסקים: פיסה מגן עדן

חבל הבאסקים כשאומרים לי חבל הבאסקים, אני מייד נזכרת בפינצ׳וס הקטנים והמטריפים, בטעמים של ספרד החושנית, בצבעים ירוקים וטעימים של חבל ארץ הררי ומשובח. אני

קפונטה – סלט חצילים סיציליאני

האי סיציליה הוא האי שהרגיש בכיבוש המוסלמי יותר מכל חלק אחר באיטליה. בעצם, כל מי שעבר במהלך אלפיים השנים האחרונות – כבש את סיציליה. זו

ברוסקטה – מלכת המטבח הטוסקני

לכל מטבח יש את הפטנטים שלו, ההתפתחויות הטבעיות שלו, המאכלים ושיטות הבישול שמכתיבים לו מזג האויר והתנאים הגיאוגרפיים. זה לא מקרי שבמערב אירופה ומרכזה ממעטים

עוגת קוקוס ושמנת אלוהית

עוגה כזו טעמתי באחת העצירות שלנו בנורמנדי . השתגעתי עליה . ניסיתי לתקשר עם המלצרית בצרפתית שבורה, אנגלית, סימני ידיים,ֿ לבסוף הבנתי שהעוגה מורכבת מגבינה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.