נהרות של דיו דיגיטלי נשפכו על מאפי פילו בעיקר אלו עם הגבינות והתרד.
בצדק.
אין שילוב מוצלח יותר מפילו פריך ומתפצפץ שתוכו תרד רענן וגבינה מלוחה. טעם גנעדן.
אני לוקחת את המאפים הללו צעד אחד קדימה ומחליטה לעשות מהם דוגמניות:
קטנות, מעוצבות ומלאות בטעם.
טיפל׳ה השקעה אבל התוצאה באמת מרשימה.
כשאין כוח ורוצים לחפף, אז פשוט מגלגלים את המילוי בפילו משומן היטב שולחים לתנור ושמחת הגוף לא נפגמת.
מה
9 עלי פילו מופשרים ומוכנים לעבודה
שקית 200 גרם של תרד ירוק מנוקה מגבעולים שטוף וקצוץ דק
מעט עלי נענע קצוצים
גרידת לימון
מלח, פלפל
מעט שמן זית
200 גרם ריקוטה או פטה
2 ביצים טרופות
50 גרם חמאה מומסת להברשת הפילו (או מעט שמן זית)
איך
ממליחים מעט את התרד ומניחים בצד 10 דקות. סוחטים היטב היטב.
מערבבים אותו עם יתר המרכיבים מלבד החמאה המומסת.
משמנים 2-3 עלי פילו ומניחים אחת על השנייה.
חותכים עיגולים בקוטר של כ- 20 ס״מ ומניחים במרכז כל עלה מהמילוי מקפלים את שולי העלים מסביב, כך שמרכז המילוי נותר חשוף.
דרך אחרת היא להכניס את העלה לתוך טבעת בקוטר קטן יותר, למלא במילוי ולקפל את שולי הבצק.
להבריש היטב בחמאה.
לאפות כ-20 דקות או עד שהמאפים מזהיבים עמוק.